dziwny wykres -pomożecie?
-
Proszę o pomoc w interpretacji mojego wykresu.
Wszystko wskazywałoby na to, że po prostu zaczyna się nowy cykl ale ta temperatura dzisiaj mnie zdziwiła. Monitoruje swoje cykle krótko (to mój trzeci), ale w poprzednich przed okresem (około 2 dni) temperatura spadała, a teraz pozostała na wysokim poziomie. Macie jakieś propozycje z czego to może wynikać? Okres jest trochę inny niż normalnie, bo z reguły zaczyna się u mnie jakies dwa dni wcześniej plamieniem (z reguły brązowym), a teraz po prostu od początku krwawienie jest średniej intensywności, tzw. żywa krew. Do dzisiaj myślałam, że z wykresu wynika szansa na ciąże, a teraz zgłupiałam. Będę wdzięczna za Wasze komentarze z góry dziekujęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 18:23
-
Czasem zdarza się tak (ja przynajmniej jestem tego żywym przykładem ), że temperatura nie spada w dniu okresu, lecz utrzymuje się jeszcze "chwilę" na wyższym poziomie. W moim przypadku jednego razu zdarzyło się, że temperatura spadła aż 3 dni przed okresem, w kolejnym z kolei cyklu - utrzymywała się na wysokim wciąż poziomie do 3. dnia @. Także chyba nie ma konkretnej reguły, każdy cykl może wyglądać nieco inaczej, widocznie u Ciebie tak się dzieje teraz. Tym bardziej, że w ostatnim dniu fazy lutealnej Twoja temperatura została zignorowana, więc myślę, że nie ma się czym martwić. Temperatura powinna sukcesywnie spadać.
Daj znać, jak będzie się to wszystko prezentować w kolejnych dniach!Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych. -
Kochana tą zignorowaną tempkę nie bierz pod uwagę bo była mierzona dużo wcześniej niż pozostałe więc dlatego taka niska w stosunku do pozostałych
-