Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów dziwny wykres -pomożecie?
Odpowiedz

dziwny wykres -pomożecie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc w interpretacji mojego wykresu. d8b32ceb9209dee2ccbd195d5e56e210.png

Wszystko wskazywałoby na to, że po prostu zaczyna się nowy cykl ale ta temperatura dzisiaj mnie zdziwiła. Monitoruje swoje cykle krótko (to mój trzeci), ale w poprzednich przed okresem (około 2 dni) temperatura spadała, a teraz pozostała na wysokim poziomie. Macie jakieś propozycje z czego to może wynikać? Okres jest trochę inny niż normalnie, bo z reguły zaczyna się u mnie jakies dwa dni wcześniej plamieniem (z reguły brązowym), a teraz po prostu od początku krwawienie jest średniej intensywności, tzw. żywa krew. Do dzisiaj myślałam, że z wykresu wynika szansa na ciąże, a teraz zgłupiałam. Będę wdzięczna za Wasze komentarze :) z góry dziekuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 18:23

k0kdroeq3fqtees1.png
  • Andzia_:) Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem zdarza się tak (ja przynajmniej jestem tego żywym przykładem ;)), że temperatura nie spada w dniu okresu, lecz utrzymuje się jeszcze "chwilę" na wyższym poziomie. W moim przypadku jednego razu zdarzyło się, że temperatura spadła aż 3 dni przed okresem, w kolejnym z kolei cyklu - utrzymywała się na wysokim wciąż poziomie do 3. dnia @. Także chyba nie ma konkretnej reguły, każdy cykl może wyglądać nieco inaczej, widocznie u Ciebie tak się dzieje teraz. ;) Tym bardziej, że w ostatnim dniu fazy lutealnej Twoja temperatura została zignorowana, więc myślę, że nie ma się czym martwić. Temperatura powinna sukcesywnie spadać. ;)

Daj znać, jak będzie się to wszystko prezentować w kolejnych dniach! :)

Obserwuję - nie planuję (jeszcze). :)
    *** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych.
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z Andzia ,tempka będzie spadać nie martw się :)

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, okres się całkiem rozkręcił, więc chyba faktycznie taka moja uroda z tą temperaturą ;)

k0kdroeq3fqtees1.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tą zignorowaną tempkę nie bierz pod uwagę bo była mierzona dużo wcześniej niż pozostałe więc dlatego taka niska w stosunku do pozostałych :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ