Ile dni po owulacji ovu wyznacza owulację?
-
Po ilu dniach program wyznacza owulację? Mi średnio robił to po 3 dniach. Teraz ovu się uparło i nie chce jej wyznaczyć, chociaż czuję, że jest po. Zawsze dzień po owulacji zaczynają boleć mnie piersi i tak już zostaje do miesiączki. Poza tym dzień przed owulacją test wyszedł pozytywnie, później wychodziły negatywnie... Śluz płodny też za mną. Czy możliwe, że owulacji jednak nie było???
-
Marzenia ma rację, może temp za mało skoczyła??
Jeżeli jesteś pewna owu to można ją też "ręcznie" ustawić, klikasz ten dzień co uważasz że miałaś owu, dajesz plusik i wybierasz owulacje ręczna czy jakoś tak chyba -
Ja mam podobnie wczoraj popołudniu test owulacyjny pozytywny dwie grube krechy, dzisiaj ta testowa już bledsza, do tego dzisiaj tempu ból po lewej stronie promieniujący na całe podbrzusze oraz wrażliwe sutki a temperatura trzyma się na poziomie 36,2-36,4 ... czy to moze oznaczać brak owulacji?
-
Lalala wrote:
Po wykresie zwłaszcza po temp moim zdaniem ovu dobrze zaznaczyło owulacje bo widać wzrost temp. Ale objawy faktycznie masz wcześniej... Gdzieś czytałam że czasami temp może skoczyć nawet dwa, trzy dni po owulacji więc może u Ciebie się tak zrobiło 🤔
Próbowałaś ręcznie ustawiać dzień owu? -
sylabrzeska67 wrote:Słuchajcie a ja mam pytanie jeszcze jedno czy test owulacyjny moze pokazać wynik pozytywny dwie grube krechy 13 dc później w 14 dwie lzejsze a dzisiaj w 15 dc znowu dwie grube krechy?
Ja nigdy nie robiłam więc się nie znam, ale mogło tak być ze organizm szykowal się do owu, potem doszło do jest zatrzymania a w 15 udała się ouwulacja.. Tak wygląda właśnie przesunięta owu 🙂 -
sylabrzeska67 wrote:wow, nie slyszalam ngdy o przesunietej owu... zaraz zglebie temat...dziekuje za odp
Wiesz co, nam w poradni jak uczyli NPR to mówili, że owu jest wtedy kiedy masz skok temperatury i te trzy wyższe temp muszą być wyższe od sześciu niższych przed skokiem np.
1-5 dc miesiaczka
6 dc 36,1
7dc 36,0
8 dc 36,2
9 dc 36,2
10 dc 36,1
11 dc 36,0
12 dc 36,4
13 dc 36,5
14 dc 36,4
15 - 26 dc temp 36,5 - 37,7
Jak widzisz w 12 dc temp skacze i w 13 i 14 jest wyższa niż 6 niższych z 1 fazy.
Temp powinna skoczyć o co najmniej 0.2.
W II fazie (lutealnej) temp będzie wyższa niż w pierwszej ze względu na progesteron, jeśli nie dojdzie do zapłodnienia to dzień przed, albo w dniu okresu temperatura spadnie, jeśli temp będzie się utrzymywać po terminie okresu to jest duża szansa że doszło do zapłodnienia.
Jeżeli w I fazie temperatura skoczy ale tylko na jeden dzień, a potem znowu spadnie to nie doszło do owu, o owu mówimy jeżeli temperatura po skoku utrzymuje się conajmniej 3 dni.
Więc u Ciebie mogła być właśnie taka sytuacja 🙂
Długość pierwszej fazy (do skoku) może byc różna w każdym cyklu i stąd nie wiadomo dokładnie kiedy będzie owu, a prawidlowa faza lutealna, czyli II (po skoku) powinna trwać od 9 do ok 15 dni
PozdrawiamEdyciak, Czarna_porzeczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylabrzeska67 wrote:Słuchajcie a ja mam pytanie jeszcze jedno czy test owulacyjny moze pokazać wynik pozytywny dwie grube krechy 13 dc później w 14 dwie lzejsze a dzisiaj w 15 dc znowu dwie grube krechy?
-
Hej dziewczyny, mam pytanie ponieważ to jest mój pierwszy taki wykres w którym ovu nie wyznaczył owulacji, czy jest to już stracony cykl czy może jednak nie? I co myśleć o tym dzisiejszym spadku? Dodam, że cykle mam co 28-30 dni. Będę bardzo wdzięczna za jakąś podpowiedź, pozdrawiam
-