interpretacja wykresu temperatury
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie bierze sie tylko i wylacznie pierwszy pozytyw (po pozytywie teoretycznie powinno sie zaprzestac testowania ).Test pozytywny =kreski takie same badz kreska testowa mocniejsza od kontrolnej-inaczej uznajemy za negatyw. U Ciebie wedlug objawow i testow wydaje mi sie,ze system dobrze obliczyl chociaz mi by pasowal tez termin 12dc.Takze teraz musisz czekac I dziewczyny wyluzujcie troche z ta druga faza bo one naprawde zawsze wygladaja obiecujaco.Mozesz sprawdzic progesteron 7-8 dni po owulacji to bedziesz cos wiecej wiedziala. Ja jak uczylam sie tej metody termicznej to szczerze zrezygnowalam. Od 2 msc nie mierze bo wprowadzalo mnie to nie potrzebnie w stres teraz obserwuje tylko sluz.Kiedy widze,ze jest najlepszej jakosci to znak zeby dzialac,juz dwa razy ta metoda udalo mi sie zajsc niestety skonczyly sie ciaze bardzo szybko.Zwazywszy ze owulacja moze wystapic 3 dni przed skokiem jak i do 3 dni po skoku zbytnie dopatrywanie sie owulacji nie wiedzac dokladnie kiedy wystapila wpedzala mnie w nerwice; -)mysle,ze testy sa ok opcja bo przynajmniej wiadomo kiedy nalezy dzialac,ale z drugiej strony mialam super pozytyw w cyklu bezowulacyjnym wiec chyba nic nie jest pewne poza tym monitoringiem bo I niestety piekne skoki temperatur w cyklu bez owu tez mialam
-
-
Gagarek wrote:
Ja bym powiedziała, że to bardz możliwe Ale co ja tam wiem...Gagarek lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:te testy to są nie które nie wiarygodne. lepiej opierać się na własnej obserwacji śluzu i szyjki i tempki. i nie myśl o ovu a będzie dobrze
-
Invisible90, testy mogły dobrze pokazać, wszak owulacja może wystąpić do 3. a nawet 4. dnia wyższych temperatur. A u Ciebie skok jest nie za duży, w dodatku ciągle masz śluz płodny, mimo że już jest te parę dni po skoku, to bardzo prawdopodobne, że owu jednak była później. Ja bym założyła, że owu była wczoraj, tak pomiędzy tym co pokazuje temperatura, a tym co testy i od tego dnia odliczała 7 dni, żeby zbadać progesteron.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f owulacja następuję w niższych temperaturach a jak jest skok uwalnia się progesteron który uwalnia się po owulacji więc odwrotnie niż piszesz. ale obserwacja tylko temperatury nie jest miarodajna bo wystarczy że zmarzniesz w nocy albo będzie gorąco i już wynik będzie zaburzony. dobrze jak z temperaturą idzie w parze śluz, szyjka macicy
-
No nie, nie jest tak To że jest skok wcale nie oznacza, że owu na pewno się odbyła przed nim. Dlatego, gdy w wśród 3 wyższych temperatur jest jakiś spadek, zaleca się by wstrzymać się ze współżyciem jeszcze jeden dzień (4. licząc z dniem skoku) - jeśli oczywiście, ktoś używa obserwacji do zapobiegania ciąży. Właśnie dlatego, że owulacja może wystąpić nawet jeśli już temperatura zaczęła rosnąć.
Zwłaszcza, że jak już pisałam, u Invisible90 skok nie wynosi książkowe 0,2 i więcej stopnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 16:22
Paulinucha87 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Invisible90, testy mogły dobrze pokazać, wszak owulacja może wystąpić do 3. a nawet 4. dnia wyższych temperatur. A u Ciebie skok jest nie za duży, w dodatku ciągle masz śluz płodny, mimo że już jest te parę dni po skoku, to bardzo prawdopodobne, że owu jednak była później. Ja bym założyła, że owu była wczoraj, tak pomiędzy tym co pokazuje temperatura, a tym co testy i od tego dnia odliczała 7 dni, żeby zbadać progesteron.