Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów interpretacja wyniku prolaktyny
Odpowiedz

interpretacja wyniku prolaktyny

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet
    Postów: 1049 672

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    zgłaszam się do Was z prośbą o interpretację wyników badań:

    16 dzień cyklu - temp.nie wskazuje na owulację.

    prolaktyna:521mlU/l
    normy:
    dzieci 83-539
    przed menopauza 83-622
    ciaza: I trymestr- 189 -4051
    II trymestr - 953 - 5636
    III trymestr- 1107 - 7390
    ng/ml x 21,2 = mlU/l


    czy prolaktyna jest w normie?? dodam, że ćwiczyłam intensywnie dzień wcześniej

    tsh - 1,5mlU/l normy : 0,27 - 4,20
    ft3 - 3,12 pg/ml normy: 2,57 - 4,43
    ft4 - 1,18 ng/dl normy: 0,93 - 1,70

    tsh w 10 dniu cyklu - 2,900

    cykle mam niezbyt regularne...co trzeci cykl mam krótszy ok.24dni, mam wtedy plamienia, dłuższe cykle ok. 33dni i wtedy jest ok. Wykres mojej temperatury prowadzę co prawda dopiero od tego cyklu, ale jest bardzo poząbkowany(temp raz wyższa , raz niższa), chyba że źle mierzę...

    xnw4krnt7935gj3w.png
  • laila_25 Autorytet
    Postów: 1041 572

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy badania rano na głodniaka robione? stres i wysiłek podnosi PRL

    tsh w 10 dniu cyklu.. za wysokie dla kobiet w ciazy i starajacych sie norma do 2,5

    Pozatym OK

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 17:59

    ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • farmaceutka77 Autorytet
    Postów: 1049 672

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, robione rano na czczo, tsh mi ciągu tych 6 dni spadło z 2,9 do 1,5

    xnw4krnt7935gj3w.png
  • laila_25 Autorytet
    Postów: 1041 572

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ze starasz sie o dziecko powinnas utrzymywac tsh do granicy 2,5 jesli sie nie starasz jest w normie. Dla normalnych ludzi norma jest do 4. Możesz udostepnic nam wykres wtedy szybciej i latwiej mozna sie orientowac jak ktos o cos pyta.

    ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • farmaceutka77 Autorytet
    Postów: 1049 672

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli można to tak określić, to staramy się na spontanie:) nic na siłę, uda się albo nie, ale powoli się na to przygotowuję, stąd moje badania i obserwacja temperatury:)
    bardzo dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia:)

    xnw4krnt7935gj3w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego