X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów interpretacja wyniku prolaktyny
Odpowiedz

interpretacja wyniku prolaktyny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    zgłaszam się do Was z prośbą o interpretację wyników badań:

16 dzień cyklu - temp.nie wskazuje na owulację.

prolaktyna:521mlU/l
    normy:
    dzieci 83-539
    przed menopauza 83-622
    ciaza: I trymestr- 189 -4051
    II trymestr - 953 - 5636
    III trymestr- 1107 - 7390
    ng/ml x 21,2 = mlU/l

czy prolaktyna jest w normie?? dodam, że ćwiczyłam intensywnie dzień wcześniej

tsh - 1,5mlU/l normy : 0,27 - 4,20
    ft3 - 3,12 pg/ml normy: 2,57 - 4,43
    ft4 - 1,18 ng/dl normy: 0,93 - 1,70

tsh w 10 dniu cyklu - 2,900

cykle mam niezbyt regularne...co trzeci cykl mam krótszy ok.24dni, mam wtedy plamienia, dłuższe cykle ok. 33dni i wtedy jest ok. Wykres mojej temperatury prowadzę co prawda dopiero od tego cyklu, ale jest bardzo poząbkowany(temp raz wyższa , raz niższa), chyba że źle mierzę...

xnw4krnt7935gj3w.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy badania rano na głodniaka robione? stres i wysiłek podnosi PRL

tsh w 10 dniu cyklu.. za wysokie dla kobiet w ciazy i starajacych sie norma do 2,5

Pozatym OK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 17:59

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, robione rano na czczo, tsh mi ciągu tych 6 dni spadło z 2,9 do 1,5

xnw4krnt7935gj3w.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ze starasz sie o dziecko powinnas utrzymywac tsh do granicy 2,5 jesli sie nie starasz jest w normie. Dla normalnych ludzi norma jest do 4. Możesz udostepnic nam wykres wtedy szybciej i latwiej mozna sie orientowac jak ktos o cos pyta.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli można to tak określić, to staramy się na spontanie:) nic na siłę, uda się albo nie, ale powoli się na to przygotowuję, stąd moje badania i obserwacja temperatury:)
    bardzo dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia:)

xnw4krnt7935gj3w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ