jak interpretowac wykres
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda wrote:robiłas ostatnio test ciążowy? strasznie wysoka ta tempka jak na pierwsza fazę, może jednak jestes w ciąży szczególnie ,że z tego co widzę krwawienie było niedużemonikaw86
-
Monika to wygląda tak jakby nowy cykl był kontynuacja starego...czyli ,że to było jakies krwawienie okołoowulacyjne a teraz masz wyższe tempki jak w drugiej fazie, nawet zaznaczyłas ból miesiaczkowy ,który mógł byc tak naprawdę bólem owulacyjnym. Zawsze miałaś takie skape krwawienia menstruacyjne? jezeli gin stwierdzil ,ze to nowy cykl i nie zauwazyl nic nieopokojącego to juz sama nie wiem...ja bym gnębiła gina zeby mi wszystko wytlumaczyl i naprawdę się tym zainteresował
-
No to teraz są dwie możliwości:
1. ponieważ poprzedni cykl był bezowulacyjny (kierując się metodą Rotzera) należy przyjąć, że krwawienie jest krwawieniem śródcyklicznym, a nie miesiączkowym (krwawienie miesiączkowe poprzedza faza 3 wyższych temperatur, której w poprzednim cyklu zabrakło). Jeżeli faktycznie był to cykl bezowulacyjny to w takim przypadku już sam początek nowego cyklu traktowany jest jako okres płodny, w którym może wystąpić owulacja. (Więcej na temat: http://www.rodzina-naturalnie.home.pl/www/index.php/instrukcja/#krwawienie).
U Ciebie wygląda to na owulację w około 3 lub 4 dniu cyklu, której niestety nie wskaże program, bo z jakiś dziwnych powodów nie ma możliwości zaznaczenia opcji krwawienia śródcyklicznego i zachowania czytelności obrazu. Możesz zawsze założyć sobie konto na enpr.pl spisać na jednym wykresie dane z tych dwóch cykli i zobaczyć czy ta teoria z krwawieniem śródcyklicznym ma ręce i nogi.
2. Coś namieszało w temperaturach (ot cykl postanowił być inny niż wcześniej, bądź Twój organizm zwalcza wirusa, trudno tutaj gdybać) i dopiero później nastąpi spadek temperatury na niższy poziom i owulacja dopiero przed Tobą. -
Młoda wrote:Monika to wygląda tak jakby nowy cykl był kontynuacja starego...czyli ,że to było jakies krwawienie okołoowulacyjne a teraz masz wyższe tempki jak w drugiej fazie, nawet zaznaczyłas ból miesiaczkowy ,który mógł byc tak naprawdę bólem owulacyjnym. Zawsze miałaś takie skape krwawienia menstruacyjne? jezeli gin stwierdzil ,ze to nowy cykl i nie zauwazyl nic nieopokojącego to juz sama nie wiem...ja bym gnębiła gina zeby mi wszystko wytlumaczyl i naprawdę się tym zainteresował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 07:20
monikaw86 -
nick nieaktualny