Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Jak myślicie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mam do Was prośbę abyście zerknęły na mój wykres :-) Coś z tą temp jest nie tak? Kurde była ta owulacja czy nie ?

zem3i09keg891u11.png
  • ulek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym obstawiała, że jednak jeszcze nie, bo po owulce muszą się utrzymywać przez min. 3 dni temperatury wyższe od 6 niższych poprzedzających owulke (choć tu akurat w różnych metodach npr różnie się to wylicza). A co do testu owu to mogła to być dopiero przymiarki do owulacji. Najlepiej poczekać jeszcze troszkę i zobaczyć jak się będzie tempa zachowywać :)
    Tak czy siak powodzenia!

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś temp. skoczyła - jak myślicie kiedy była owulka?

zem3i09keg891u11.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda na to że w poniedziałek była, jak jutro dalej będzie temp. wysoka to juz prawie pewne , szczególnie że i śluzik był płodny

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulka chyba była :-) teraz jeszcze trzeba trochę poczekać i testuję :-) Myślicie że jest szansa na zieloną kropeczkę ?

zem3i09keg891u11.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam ale troche za wcześnie żeby coś powiedzieć , szansa jest zawsze ;)

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w podobnym dniu cyklu,ale u mnie owu była dużo później,więc ciężko jeszcze wyrokować,ale Ty masz naprawdę ładny wykres,mocno trzymam kciuki :).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki trochę już nerwowo nie wytrzymuję ale z testem już czekam do piątku :-) Cykle mam regularne więc powinno coś wyjść :-)
    Biust się już powiększył i nie boli - dobry znak - bo jak zacznie boleć to na bank @ idzie :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa , twój wykres jest naprawdę fajny, piersiami się nie przejmuj to jeden z najwczesniejszych objawów ciąży .. zieloności kochana :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ