X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jak rozpoznać czy moje cykle są owulacyje?
Odpowiedz

Jak rozpoznać czy moje cykle są owulacyje?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzis dostałm @ rano bardzo bolał mnie prawy jajnik, w zasadzie nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi a z tego co piszecie powinnam była, człowiek całe życie się uczy.
    Kupiłam testy owu i planuje rozpocząć testowanie tylko nie bardzo wiem czy od 14 dnia to jest wystarczający czas? Wiecie może??

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radzę ok 12 dnia, ja robię nawet wcześniej i widzę jak kreska ciemnieje, do tego pojawić się powinno trochę więcej śluzu niż zwykle. Ja ok 12-13 dnia mam zwykle najciemniejszą i wiem że za chwilę teoretycznie powinna być owulacja. Dokładniej bez USG nie da się już tego zmierzyć

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki KlaraM zaczełam troszkę wcześniej ale robie co 2 dzień, narazie bez szału. Ale nie poddaję się

• agabiwro Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak swojej gince powiedziałam że wiem że miałam owu bo sprawdzam tempke, to mi powiedziała że różnie to bywa :( więc zgłupiałam totalnie ale dalej jadę z wykresem, który mi dzisiaj zwariował zmienił termin owulacji z 18 na 23 dc :(

• sylwia1808 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziwczyny pozwolę się podłaczyć pod temet z pytaniem apropo owulacji. Dzisiaj mam 22 dzień cyklu w okolicach 20 dnia zawcze odczuwałam ból owulacyjny w tym miesiacu od 16 dnia przyjmuję duphaston i nie miałam bólu owulacyjnego. Wydaje mi się ze lakarz nie potrzebnie mi go przepisał twierdzac że ma pco bo zawsze miaął regularne miesiaczki i nie wiemco z tym fantem zrobic, tzn. wiemze musze zmienić lekarza jeśli wymyśla mi pco po 5 latach regularnych wizyt u niego... Czy któras jak przyjmowała duphaston to miala prolem z miesiączką? 24fdb54f0b076f4646b184e8259b7cf8.png

sylwia1808
  • sylwia1808 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziwczyny pozwolę się podłaczyć pod temet z pytaniem apropo owulacji. Dzisiaj mam 22 dzień cyklu w okolicach 20 dnia zawcze odczuwałam ból owulacyjny w tym miesiacu od 16 dnia przyjmuję duphaston i nie miałam bólu owulacyjnego. Wydaje mi się ze lakarz nie potrzebnie mi go przepisał twierdzac że ma pco bo zawsze miaął regularne miesiaczki i nie wiemco z tym fantem zrobic, tzn. wiemze musze zmienić lekarza jeśli wymyśla mi pco po 5 latach regularnych wizyt u niego... Czy któras jak przyjmowała duphaston to miala prolem z miesiączką? 24fdb54f0b076f4646b184e8259b7cf8.png

sylwia1808
  • Jui Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy mimo braku płodnego śluzu owulacja ma miejsce(na to wskazuje moja temperatura i testy)? Czy to temperatura właśnie jest w 100% pewnym wskaźnikiem, że wystąpiła owu?

qdyf61f.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dec1fae7bd7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:44

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ