X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jaki termometr do mierzenia temperatury?
Odpowiedz

Jaki termometr do mierzenia temperatury?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam dziwne pytanie. Jakiego używacie termometru ? i jak mierzycie temperaturę oralnie czy w pochwie? Ja mam dwa termometry jeden elektroniczny i jeden rtęciowy - mierze w ustach i widzę,że są duże wahania. Elektronicznym mam temp rano 36,4 a rtęciowym 36,8.Zastanawiam się czy kupić jakiś specjalny termometr. Zaczynam drugi cykl z ovu i kolejny cykl starań o bobasa i chciałabym się przyłożyć do mierzenia temperatury.

AnnaManna lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Justeck Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rtęciowy jest ok i jest dokładny, a jeżeli chcesz elektronicznym termometrem mierzyć to zainwestuj w taki owulacyjny, dokładny, z dwoma miejscami po przecinku. Zwykły elektroniczny jest za mało dokładny (stąd te wahania które widzisz). Ja mam i mogę polecić Microlife, jest dobry i w miarę niedrogi. Osobiście mierzę temp w ustach ale nie u każdego to się sprawdza (czasami śpi się z otwartą buzią, a nawet jeśli coś powiesz zanim zmierzysz to już wpływa na wynik). Ważne żeby zawsze mierzyć o tej samej porze po ok 2-3 godz nieprzerwanego snu :)

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • ines. Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam elektroniczny owulacyjny microlife kupiony na Allegro.
    Kosztował grosze a sie sprawdzil.

Mierze w ustach.

Wczesniej próbowałam rtęciowym i nie zdawało to egzaminu, owulacyjny z 2 miejscami po przecinku wydaje sie dokładniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 12:57

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Poleciałam do apteki i kupiłam właśnie ten co polecacie z microfile - kosztował faktyczne niedużo ok 12 zł. Teraz poprzednie termometry wyrzucam a będę mierzyć tym.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ