Jakie objawy niskiego progesteronu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki kochane za odpowiedzi:*
1.Co do miesiaczki: zaczyna mi sie od lekkiego plamienia ale za moment przechodzi w krwawienie normalne, natomiast jak mi sie konczy miesiaczka to sa plamienia ale to chyba normalne ze jak sie konczy to sie przeobraza w plamienia.
2.Co do wzrostu temp po owulacji to najwyzsza w poprzednim cyklu miałam ok 36.80. Spojrzcie jesli mozecie.
A co do badań- to pewnie zaraz bym zrobiła ale czy ja nie potrzebuje skierowania od ginekologa? Czy moge sobie zrobic na wlasne zyczenie...podchodze do laboratorium i juz? -
Ezia90 wrote:Dzieki kochane za odpowiedzi:*
1.Co do miesiaczki: zaczyna mi sie od lekkiego plamienia ale za moment przechodzi w krwawienie normalne, natomiast jak mi sie konczy miesiaczka to sa plamienia ale to chyba normalne ze jak sie konczy to sie przeobraza w plamienia. -
Edzia - to wszytko zależy od lekarza. Jeżeli naprawdę chcesz sie przebadać to najlepiej u endokrynologa - on powie Ci w których dniach cyklu należy robić badana.
Pytanie tylko takie: czy jest sens? Wiele kobiet ma lekkie plamienia przed i po okresie, a co do obecnego cyklu to trudno coś powiedzieć, ponieważ jeszcze nie było skoku.
-
Brunhilda wrote:Edzia - to wszytko zależy od lekarza. Jeżeli naprawdę chcesz sie przebadać to najlepiej u endokrynologa - on powie Ci w których dniach cyklu należy robić badana.
Pytanie tylko takie: czy jest sens? Wiele kobiet ma lekkie plamienia przed i po okresie, a co do obecnego cyklu to trudno coś powiedzieć, ponieważ jeszcze nie było skoku.
Wiem, wiem dlatego prosiłam zeby spojrzec na poprzedni -
vanessa wrote:Nie dodałam że plamienia trwające dłużej niż bodajże 2 dni to już ponoć jakiś problem jest.
Hola hola to jak wg Ciebie powinna wygladac miesiaczka? hihi^^ przeciez zawsze zaczyna sie powoli stopniowo U mnie np raczej od razu jest krew ale jak sie kończy to wiadomo ze krwi coraz mniej tylko sam brązowy sluz trwajacy maks 2 dni -
Ezia90 musisz wkleić link do poprzedniego wykresu, żebyśmy mogły zerknąć. Osoby, które nie maja Ciebie w gronie przyjaciół nie mają dostępu do poprzednich cykli.
Właściwie to przy ocenie progesteronu istotna jest nie sama wartość temperatury, co różnica między temperaturami niższymi i wyższymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 17:07
Aga_502 lubi tę wiadomość
-
Ezia90 wrote:Hola hola to jak wg Ciebie powinna wygladac miesiaczka? hihi^^ przeciez zawsze zaczyna sie powoli stopniowo U mnie np raczej od razu jest krew ale jak sie kończy to wiadomo ze krwi coraz mniej tylko sam brązowy sluz trwajacy maks 2 dni
Nie rozumiem...
Miesiączka u każdej kobiety przebiega inaczej bo to cecha indywidualna. A utrzymujące się plamienia sugerują, że coś jest nie tak.
A co do brązowego śluzu to nie wiem co może oznaczać ale może wkrótce sie dowiem... -
Brunhilda wrote:Vanessa - jak się dowiesz to koniecznie napisz! Kiedyś tez szukałam info odnoście plamień i niewiele z tego wynikało
Ja taki schemat miesiączki jak Edzia mam dopiero od kilku miesięcy -
Poza tym kiedys widniała informacja od OF ( jak co dzień inna ) ze: jesli nie wiesz jak okreslic natezenie miesiaczki ( czy bylo lekkie, srednie czy mocne krwawienie ) to uzyj prostej zasady: Jesli musisz uzyc podpaski to jest krwawienie a jesli tylko wkładki- plamienie.
Z tego wiec wywnioskowałam, że plamienie pod koniec miesiaczki to rzecz zupełnie normalna. Ja od kiedy miesiaczkuje to tak wyglada moja @
A wy dziewczynki w takim razie jak macie???? Jednego dnia zalewa was krew, a nastepnego juz koniec jak gdyby nigdy nic? Tak po prostu nastepnego dnia zero krwi????? -
Ezia - nie panikuj Zapytać gina nie zaszkodzi, a skoro w Twojej rodzinie tak wyglądają miesiączki to może u was sprawa genetyczna
Wcześniej nie miałam plamień przed. Po prostu przychodził okres z krwią i bólami brzuch i tyle. Niedawno zaczęły mi się plamienia przed.
A okres zazwyczaj kończył mi sie lekkim plamieniem i też dopiero od niedawna podbarwia się na brązowo.
Ale wydaje mi się, że takie zmiany mogą się mieścić w normie. Tym nie mniej przydała by się jakaś wiedza skąd to się bierze i dlaczego.
Ezia90 lubi tę wiadomość
-
Ja mam zawsze jeden dzień takiego śluzu kremowego z brązowymi nitkami na koniec okresu. Kolor ma to - przepraszam za dosłowność - taki wątrobiany, a jak się zdaży zmieszać ze śluzem to taka kawa z dużą ilością mleka. W pierwszych cyklach po porodzie miałam plamienie przed okresem i tym sie martwiłam... natomiast końcówkę okresu mam zawsze taką. Tak na chłopski rozum to wydaje się to ok - po prostu spływają resztki razem z pokazującym się śluzem. Poszukam czegoś na ten temat bo nigdy mi nie przyszło do glowy że to coś niehalo.
-
Po poolsku nic nie znalazłam, niezawodne amerykanskie źródła mówią, że jeśli takie plamienie nie trwa dłużej niż 3 dni po @ i nie przechodzi w ponowne krwawienie to jest to po prostu oczyszczanie macicy ze starej krwi. Uwaga - nie powinno być już tam fragmentów nabłonka, skrzepów itp.
Cynamonek30, Ezia90 lubią tę wiadomość