Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mierzenie temperatury w trakcie okresu
Odpowiedz

Mierzenie temperatury w trakcie okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam jeżeli powtarzam pytanie, ale dopiero dzisiaj założyłam konto i nie mogłam znaleźć podobnego tematu.

Moje pytanie - zwykle mierzę temperaturę waginalnie termometrem elektronicznym, czy w trakcie okresu kontynuować pomiary czy zrobić przerwę?

Dziękuję za odpowiedź!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie mozesz kontynuowac :-)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kaśka13 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz mierzyć ale też niekoniecznie, mi się temperatury wahały więc mierzyłam jak @ się skończyła.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

02.2010 - synuś <3
    09.2013 - Aniołek 8 tc
    06.2014 - Aniołek 14 tc

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mam jakąś dziwnie wysoką 36,74 - taką zwykle mam po wzroście przed owu.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kaśka13 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie przez 6 cykli mierzyłam temperaturę ale strasznie mnie to dołowało, raz rosła raz malała. miałam totalną schizę a ciąży brak, obecnie od 3 cykli chodzę na monitoring i na tym opieram swoją owulację i czuję się psychicznie lepiej, nie stresuje mnie poranne wstawanie.

02.2010 - synuś <3
    09.2013 - Aniołek 8 tc
    06.2014 - Aniołek 14 tc

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie po takim czasie też bym się zaczęła stresować, ale to dopiero mój pierwszy miesiąc starań więc na razie chcę popróbować temperaturą i naturalnymi obserwacjami. A Ty Kasiu jak często chodzisz na monitoring i w którym dniu cyklu to się robi?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mierzę podczas okresu, skacze sobie wtedy jak chce - nie podejrzewam, żeby miała jakąś wartość :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tempka w czasie okresu dziwnie rośnie .... jak nie na okres. Nie wiem czym to jest spowodowane, więc odpuszczam na 3 dni!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przed okresem tempka spada, potem się delikatnie podnosi spada pewnie chwilke przed owulką i skacze do góry, trzyma sie w fazie L i znów spada przed @ :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam komputer cyklu i w instrukcji jest napisane, zeby mierzyc od 1 dnua cyklu do zakończenia fazy płodnej, czyli w trakcie okresu tez. Tak mierzylam i poprzednim razem zaszlam w ciąże w 2. Cyklu starań, a w 1. Z użyciem komputera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:21

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ