monitoring owulacji
-
Dziewczyny,
mam zalecenie z poradni niepłodności żeby wykonać monitoring cyklu. Pani dr chce sprawdzić kiedy i czy pęka mi pęcherzyk.
Nie wiem trochę jak ugryźć ten temat, bo z na usg trzeba pójść 3-4 razy w odstępie co drugi dzień mniej wiecej..
I tu pojawia się problem, bo z tego co widzę to lekarze w placówkach przyjmują 1-2 do 3 w tyg..
Fajnie by było jakby to robił jednak jeden lekarz..
Jak to wyglądało z Waszej strony?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 14:28
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Dziewczyny,
mam zalecenie z poradni niepłodności żeby wykonać monitoring cyklu. Pani dr chce sprawdzić kiedy i czy pęka mi pęcherzyk.
Nie wiem trochę jak ugryźć ten temat, bo z na usg trzeba pójść 3-4 razy w odstępie co drugi dzień mniej wiecej..
I tu pojawia się problem, bo z tego co widzę to lekarze w placówkach przyjmują 1-2 do 3 w tyg..
Heej ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie -
Kaskaes wrote:Heej ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Dziewczyny,
Może dobrze by było wybrać lekarza który przyjmuje częściej, ja przy monitoringu cyklu chodziłam max 2 razy w tyg, jednak nie zawsze pękają mi pecherzyki powstała mi torbiel 7 cm dostalam lek wchlonela się i w tym cyklu dostalam już zastrzyk ovitrelle i mamy się starać.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔