monitoring owulacji
- 

Dziewczyny,
 mam zalecenie z poradni niepłodności żeby wykonać monitoring cyklu. Pani dr chce sprawdzić kiedy i czy pęka mi pęcherzyk.
 Nie wiem trochę jak ugryźć ten temat, bo z na usg trzeba pójść 3-4 razy w odstępie co drugi dzień mniej wiecej..
 I tu pojawia się problem, bo z tego co widzę to lekarze w placówkach przyjmują 1-2 do 3 w tyg..
 Fajnie by było jakby to robił jednak jeden lekarz..
 Jak to wyglądało z Waszej strony?
 Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 14:28  
 💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼♀️:36
 Owulacje potwierdzone monitoringami
 AMH- 2,6
 MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
 09.2021- sono Hsg (oba drożne)
 12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋♂️:39
 operacja żylaków 1st.
 morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
 HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
- 

Sesyjka wrote:Dziewczyny,
 mam zalecenie z poradni niepłodności żeby wykonać monitoring cyklu. Pani dr chce sprawdzić kiedy i czy pęka mi pęcherzyk.
 Nie wiem trochę jak ugryźć ten temat, bo z na usg trzeba pójść 3-4 razy w odstępie co drugi dzień mniej wiecej..
 I tu pojawia się problem, bo z tego co widzę to lekarze w placówkach przyjmują 1-2 do 3 w tyg..
 Heej ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie  
- 

Chodzę tylko prywatnie..Kaskaes wrote:Heej ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie  
 💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼♀️:36
 Owulacje potwierdzone monitoringami
 AMH- 2,6
 MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
 09.2021- sono Hsg (oba drożne)
 12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋♂️:39
 operacja żylaków 1st.
 morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
 HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
- 

Sesyjka wrote:Dziewczyny,

Może dobrze by było wybrać lekarza który przyjmuje częściej, ja przy monitoringu cyklu chodziłam max 2 razy w tyg, jednak nie zawsze pękają mi pecherzyki powstała mi torbiel 7 cm dostalam lek wchlonela się i w tym cyklu dostalam już zastrzyk ovitrelle i mamy się starać.Starania od 2021
 🖤Poronienia nawykowe 🖤
 💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
 ➡️2025 IVF MZ
 Kwalifikacja 23.01 ✅️
 Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
 Start stymulacji 4.04🍀
 (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
 Zivafert 5000j.m x2
 1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
 Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
 Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
 15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
 29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
 10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
 Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
 23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
 01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
 18.11 połówkowe