X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

monitoring owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    mam zalecenie z poradni niepłodności żeby wykonać monitoring cyklu. Pani dr chce sprawdzić kiedy i czy pęka mi pęcherzyk.
    Nie wiem trochę jak ugryźć ten temat, bo z na usg trzeba pójść 3-4 razy w odstępie co drugi dzień mniej wiecej..
    I tu pojawia się problem, bo z tego co widzę to lekarze w placówkach przyjmują 1-2 do 3 w tyg..
    Fajnie by było jakby to robił jednak jeden lekarz..
    Jak to wyglądało z Waszej strony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 14:28

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Dziewczyny,
    mam zalecenie z poradni niepłodności żeby wykonać monitoring cyklu. Pani dr chce sprawdzić kiedy i czy pęka mi pęcherzyk.
    Nie wiem trochę jak ugryźć ten temat, bo z na usg trzeba pójść 3-4 razy w odstępie co drugi dzień mniej wiecej..
    I tu pojawia się problem, bo z tego co widzę to lekarze w placówkach przyjmują 1-2 do 3 w tyg..

Heej :) ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie :)

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaes wrote:
    Heej :) ja miałam podobny problem z ginekologiem na NFZ przyjmuje dwa razy w tygodniu i wogole nie przejął się że nie moge zajść w ciaze, dlatego zdecydowałam się na ginekologa prywatnie który jest u mnie w szpitalu i mam już 3 cykl monitorowania , przyjmuje u siebie prywatnie dzwonię na telefon nawet w niedzielę wieczorem mnie przyjął, jak miał dyzur w szpitalu wziął mnie na oddział, mam poczucie bezpieczeństwa przy nim bo zawsze oddzwoni i pomoże nie to co tamten . Na twoim Miejscu zapytałabym bezpośrednio doktora jak on to widzi jak by się za bardzo nie przejął idź prywatnie :)
    Chodzę tylko prywatnie..

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Dziewczyny,

Może dobrze by było wybrać lekarza który przyjmuje częściej, ja przy monitoringu cyklu chodziłam max 2 razy w tyg, jednak nie zawsze pękają mi pecherzyki powstała mi torbiel 7 cm dostalam lek wchlonela się i w tym cyklu dostalam już zastrzyk ovitrelle i mamy się starać.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ