Niskie temp. w fazie lutealnej
-
Dziewczyny, czy pomozecie mi zinterpretowac biezacy wykres? Czekam na pierwszy dzien miesiaczki (musze wtedy isc do lekarza), ale pomimo juz trzeciej nizszej temperatury okresu ani widu ani slychu. W dodatku moje temperatury wygladaja jakos plasko (kilka niestety dziur mam) i sie zastanawiam czy moze nie bylo owulacji i bedzie przymiarka do kolejnej?
Moj wykres tutaj:
Bede wdzieczna za pomysly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:34
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
No temperatury nie są powalające, możliwe, że doszło do owulacji, ale z jakiegoś powodu ciałko żółte nie wyrabia i stąd takie niskie temperatury i przedwczesny spadek. Niestety tylko USG odpowiedziałoby na pytanie, czy była owulacja czy nie. A jakie masz długie cykle i czy to Twój pierwszy wykres? Jeśli nie, to powinnaś wiedzieć, ile +/- wynosi Twoja faza lutealna i kiedy spodziewać się @. Jeśli w tym cyklu się starałaś, to jeszcze jedno wytłumaczenie, że ten spadek to spadek implantacyjny, ale coś za długo by to trwało...Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
No wlasnie zazwyczaj mialam spadek temp i nastepnego dnia miesiaczke. Jak dla mnie to jest b. dluga faza lutealna i nawet nie martwi mnie niska temperatura, bo mysle, ze jednak to cialko zolte cos tam produkuje - dawno temu, jeszcze przed ivf-ami, moje fazy lutealne trwaly max 6 dni, a teraz to jakies rekordy pobijam.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Skoro tak, to coś musiało pójść nie tak, może przetrwałe ciałko żółte się zrobiło? Zrób test i jak jest negatywny, to może zadzwoń do swojego ginekologa i zapytaj się co masz robić, czy czekać dalej, czy iść do niego. A to kiedy Ci wypada termin @? Już jest po?Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
A czekaj, widzę, że robiłaś testy i są negatywne, ale w sumie to jeszcze mogło być za wcześnie. W takim razie poczekałabym do piątku, powtórzyła test i jak wtedy nie wyjdzie, to po świętach bym skontaktowała się z ginem, ale pewnie do tego czasu pojawi się @ (o ile nie ma ciąży).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 19:03
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Oki. Dzieki bardzo Siedze jak na szpilkach, bo musze byc u lekarza 2-3 dnia miesiaczki, a ja musze jeszcze samolot zarezerwowac5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb