Owulacja przy niskiej temperaturze? :/
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie sprawdzam, bo albo zapominam, albo nie mam na to głowy. Dopiero od niedawna zaczęliśmy z mężem się starać o dziecko, więc póki co nie zastanawiam się nad tym, w którym dniu cyklu jestem. Myslę, że w końcu się uda, a jeśli nie - to dopiero wtedy zacznę prowadzić różne pomiary.
-
Cześć dziewczyny Ja wcześniej nie mierzyłam temperatury, ani nawet nie prowadziłam kalendarzyka jakoś szczególnie (chociaż wiem, że każda kobieta powinna obserwować swój organizm), zaczęłam dopiero z myślą o dziecku. Mi się jakoś te pomiary średnio sprawdzają, no chyba, że jakoś źle mierzę temperaturę, chociaż staram się w spoczynku i codziennie o tej samej porze. Kiedyś z moich domowych pomiarów wyszło, że owulacja jeszcze nie nastała, a akurat byłam u lekarza i on stwierdził, że pęcherzyk pękł i że to już.
A Wy mierzycie rano, czy wieczorem?Staraczka o pierwszego dzidziusia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochane moje a ja mam pytanie około tego tematu, ale zadam Wam je. Robiłam testy owu i wyszło, że jest owulacja 4 dni pod rząd :p i wiadomo przytualnie co 2 dni. To było w tamtym tygodniu we wtorek i został mi jeden test i zrobiłam go tydzień później bo dziwnie się czułam i znowu wyszedł pozytywny. Przecież to nie możliwe żebym miała owulację tydzień ;/ Co jest????2016:
Starania naturalne.
Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
Działamy.
2017
Przygotowanie do ivf w Invimedzie
2022 Wracamy do gry! -
A co oznacza u Ciebie pozytywny test owu? Bo testy owulacyjne inaczej działają niż ciążowe. Zeby powiedzieć ze byl pozytywny test kreski musza byc conajmniej takie same a najlepiej zeby była ciemniejsza od testowej. A jak z temperatura? Bo testy pokazują że owu sie zbliża a niekoniecznie musi do niej dojść i moze dlatego pozniej znów pozytywny mógł byl bo robiło drugie podejściehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka no własnie on tydzień równy jest taki: mocna krecha ciemniejsza niż testowa. Nie wiem co mam robić, miałam skok temp po owulacji - w zasadzie po momencie, któryc uwazałam za owulację.
2016:
Starania naturalne.
Działamy.
2017
2022 Wracamy do gry! -
Właśnie wiem, ale szukałam logicznego wytłumaczenia, żeby sobie nie wkręcać nic. Sikaniec nei wyjdzie, a beta? Chyba jeszcze nie
2016:
Starania naturalne.
Działamy.
2017
2022 Wracamy do gry! -
Ok. Nie wiem jak u Ciebie z temperaturami ale jeśli owu miałaś tak jak mówisz we wtorek 12.09 to beta jutro moze ale nie musi pokazać bo to będzie 11dpo. Testy wątpię, najszybciej i najpewniej beta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:52
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
W 11 dpo powinna już wyjść beta, o ile to jest 100% 11 dpo, a tego niestety nigdy nie wiadomo...Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Hej Dziewczyny, a u mnie coś dziwnego w tym cyklu. Temperatura w pierwszej fazie cyklu wyższa, niż w drugiej. Fakt, byłam na urlopie, a potem przeziębienie, więc może dlatego, ale potem spadła i teraz niby delikatny skok, ale wciąż poniżej bazowej dla tego miesiąca. No i jakoś miałam dziwnie długo i późno śluz płodny, więc zrobiłam test owu w 21dc i wyszedł pozytywny, w 22 znowu, a cykle mam zwykle 27/28 dniowe. Możliwe to, że mam owulację tak późno i przy niskiej temperaturze?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Dziewczyny co o tym myślicie.. testy ovu wyszły jakos dziwnie.. ovu wg obliczeń miało być 1.10 test robiłam 3 dni przed i kreska wyszla mocna ale nie identyczna następnego dnia to samo więc pomyślałam, że się zbliża. Przytulalismy się 28.09, 30.09 i 1.09 . 30.09 na tescie ovu blada kreska..prawie brak
Myślałam że już po wszystkim a tu na następny dzień dwie prawie identyczne:/ 3 dni po rzekomej ovu zaczął boleć mnie krzyż i brzuch.. 4 dnia zaczęło się kłócie jajnika... Problem polega na tym że mam fale bardzo niskich temperatur (35.5) przy czym nie mierze regularnie tempki tylko tak poprostu zmierzylam bo wiem że w ciazy powinna być pow 36.6 .. i co...YellowAnn
-
YellowAnn wrote:Dziewczyny co o tym myślicie.. testy ovu wyszły jakos dziwnie.. ovu wg obliczeń miało być 1.10 test robiłam 3 dni przed i kreska wyszla mocna ale nie identyczna następnego dnia to samo więc pomyślałam, że się zbliża. Przytulalismy się 28.09, 30.09 i 1.09 . 30.09 na tescie ovu blada kreska..prawie brak
Myślałam że już po wszystkim a tu na następny dzień dwie prawie identyczne:/ 3 dni po rzekomej ovu zaczął boleć mnie krzyż i brzuch.. 4 dnia zaczęło się kłócie jajnika... Problem polega na tym że mam fale bardzo niskich temperatur (35.5) przy czym nie mierze regularnie tempki tylko tak poprostu zmierzylam bo wiem że w ciazy powinna być pow 36.6 .. i co...
Nie ma co liczyć na to ze wtedy albo wtedy będzie owu. Zawsze moze sie przesunąć o kilka kilkanaście dni nawet. Wiec prawdopodobnie miałaś ja po prostu kilka dni pozniej. Wczesniej mogło sie zbliżać ale wycofać z jakiegoś powodu i podejście drugie zrobićhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm