X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacja przy niskiej temperaturze? :/
Odpowiedz

Owulacja przy niskiej temperaturze? :/

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Hej Dziewczyny, a u mnie coś dziwnego w tym cyklu. Temperatura w pierwszej fazie cyklu wyższa, niż w drugiej. Fakt, byłam na urlopie, a potem przeziębienie, więc może dlatego, ale potem spadła i teraz niby delikatny skok, ale wciąż poniżej bazowej dla tego miesiąca. No i jakoś miałam dziwnie długo i późno śluz płodny, więc zrobiłam test owu w 21dc i wyszedł pozytywny, w 22 znowu, a cykle mam zwykle 27/28 dniowe. Możliwe to, że mam owulację tak późno i przy niskiej temperaturze?

Owulacja nie zawsze musi być tego dnia co my myślimy ze będzie. To ze zawsze miałaś 27/28 dni nie znaczy ze w tym akurat cyklu nie będzie owu dopiero właśnie 22/24dc. Wtedy cały cykl sie przedłuża. Nie ma czegoś takiego jak zawsze mam-zawsze to może sie to zmienić ;) dlatego ważna jest obserwacja

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ