Owulacja przy niskiej temperaturze? :/
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczyny, jestem tu nowa ale już mi się podoba . mam pytanie z zajęć i książek wynika ze owulacja występuje w czasie gdy mamy najwyższa temperaturę, jednakże na OVUFRIEND jest inaczej pokazał mi dzień owulacji wtedy gdy była niska temperatura? o co chodzi?
po_prostu_ja lubi tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
nick nieaktualny
-
witajcie, dopiero zaczynam mierzyć tempke i nie bardzo wiem o co chodzi jestem w 13 dc i od trzech dni mam stałą temp. 36.4 a wcześniej miałam wyższe, do tej pory śluz biały, lepki więc ovu raczej nie było... Możliwe, jest to że jak np. teraz podrośnie o 0.2 to ovu będzie możliwa? Chodzi mi konkretnie o skok, jeżeli powiedzmy utrzyma się przez 3 dni to możliwe że ovu była? Czy musi cały czas rosnąć żeby stwierdzić że była ovu?
-
nick nieaktualny
-
Owulacja występuje w stosunku do szczytu śluzu od 3 dni przed do 3 dni po.
W stosunku do skoku temperatury od 4 dni przed do 2 dnia wyższych.
Szczyt śluzu - ostatni dzień z śluzem dobrej jakości, po którym występują co najmniej 3 dni suche lub ze śluzem złej jakości.
Skok temperatury - 3 lub 4 temperatury wyższe od 6 temperatur poprzedzających.
Występowanie śluzu płodnego potwierdza tylko że owulacja się zbliża.
Dopiero po szczycie śluzu i po 3-4 dniach temp. wyższych możesz stwierdzić że owulacja była.Wcześniej to jest po prostu czas potencjalnie płodny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 15:23
Redhotka, suzysue, hellishangel, Justine M, Felicity lubią tę wiadomość
-
witam serdecznie szczyt sluzu mialam 2dni temu...wczoraj i dzisiaj susza:/ moja temperatura dzis oszalala...czekalam na jej dalszy wzrost po wczorajszej...czy mi sie wydaje czy wyglada na to ze owu jeszcze niebylo?dzisiejszy spadek moze to sygnalizowac?no bo na implantacje chyba za szybko?od 14dnia cyklu po caaaly dzien mam bole jak na @ i bolace jajniki czyli to chyba okolowulacyjne?serduszkowac dalej dzis?jak myslicie?
-
Owulacja jest wtedy gdy mamy najnizsza temp. I trzy wyzsze. Ten cykl moj terazniejszy jest dziwny, ciagle tylko 36,4. Nie wiem co myslec.
-
Właściwie to wyznaczamy czas okołoowulacyjny, bo nie jesteśmy w stanie stewierdzić kiedy dokładnie dochodzi do owu. Chyba że akurat cudem uchwycimy ten moment na usg
A czas największej płodności jest:
dzień przed, w dniu szczytu śluzu i dzień po
dzień przed, w dniu skoku temperatury i dzień po
Mamy dwa wskaźniki i wg nich wyznaczamy. Ale co ważne!!! ważniejszy i więcej mówiący o aktualnej płodności jest objaw śluzu!!! Tempka jest tylko do tego, żeby potwierdzić, że już ciałko żółte wydziela progesteron, więc najprawdopodobniej odbyła się owu.
Powodzenia!!!Kiniacz lubi tę wiadomość
"Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Masz bardzo mało obserwacji wpisanych. Ale tak-owu jeszcze może być. Póki co nie widać śluzu płodnego wiec najpierw jego zaobserwuj potem czekaj na owu ale czasem sie przesuwa z różnych powodów. A ilu dniowe masz zazwyczaj cykle?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny