Pierwszy wykres i prośba o pomoc
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Miało być prosto i banalnie, a tymczasem poległam już na pierwszym cyklu
Czy ktoś mi może pomóc z interpretacją? Ostatnie cykle mam krótkie i nieregularne, do tego zawaliłam dwa dni na początku cyklu (nie będę ukrywać, nie chciało mi się i miałam to wszystko zostawić w ..., a jednak jestem tutaj.
To mój pierwszy post na forum, więc przy okazji witam wszystkich serdecznie
https://ovufriend.pl/graph/13629f07e01338b54e757ddb8df18830 -
nick nieaktualny
-
Dzięki za odpowiedź Zwykle około 15 dc na wizytach u ginekologa dowiadywałam się, że owulacja już była, albo zaraz będzie. Sęk w tym, że poza różnymi okolicznościami przyrody dręczy mnie jeszcze PCO, a testy owulacyjne nie zawsze wychodzą tak jak powinny. Próbowałam z teleskopem owulacyjnym, ale za nic nie jesteśmy w stanie się porozumieć.
-
nick nieaktualnyPatiKo wrote:Dzięki za odpowiedź Zwykle około 15 dc na wizytach u ginekologa dowiadywałam się, że owulacja już była, albo zaraz będzie. Sęk w tym, że poza różnymi okolicznościami przyrody dręczy mnie jeszcze PCO, a testy owulacyjne nie zawsze wychodzą tak jak powinny. Próbowałam z teleskopem owulacyjnym, ale za nic nie jesteśmy w stanie się porozumieć.
No to śluz i szyjkę najlepiej obserwować no i tempke mierzyć chociaż u mnie tempka to nie zdaje rezultatu!!!
Monitoring też dobra rzecz bo najbardziej skuteczna he he!!!
Ja jestem 5 cykl na forum teraz 4 z clo bedzie i na inseminacje idziemy w tym cyklu!!
Powodzenia życzę
-
Wzajemnie, będę trzymać kciuki! Byłam na clo, nawet się nam udało, ale na krótko niestety My się już długo staramy, ale nadzieja nie ustaje
Biorę się porządnie za wszystkie obserwacje (wstyd się tylko przyznać, że o szyjce codziennie zapominam). U mnie z temperaturą też jakoś dziwnie, niby biorę luteinę, powinna rosnąć, a tu jakieś cuda. Może to cykl bezowulacyjny? Sama nie wiem. -
nick nieaktualnyJa w końcu nauczyłam się odczytywać szyjkę to też nie łatwa sprawa he he!!
ja też długo za długo się już staram a latka lecą niestety!!
Może ta inseminacja coś pomoże !! w tamtym roku poroniłam w lutym to może w tym roku będzie lepiej!!Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatiKo wrote:O latkach mi nie mów, u mnie zaraz minie magiczne 35...
W tamtym roku poroniłam w maju, więc wiem co czujesz. Oby ta inseminacja przyniosła oczekiwany efekt!
Ja 31 w czerwcu już!!! Mam wielką nadzieje na tą inseminację tym bardziej że mój chlop za granicą pracuje i ciężko nam trafić w odpowiednie dni!! A nie zawsze wypadaja w weekend!! -
Z owulacją jest tak, że niestety nie wiadomo kiedy występuje, mówimy tylko o okresie płodnym, od - do i w tym czasie istnieje możliwość zajścia w ciążę.
Dobrze prowadzony wykres wymaga przede wszystkim systematyczności, badania codziennie temperatury o tej samej porze (również w weekendy), sprawdzanie śluzu, czasem szyjki macicy. Jak zaczniesz od temperatury i śluzu to będziesz wiedziała Pozdrawiam
-
Macicy nie da się wyczuć, mówimy tylko o szyjce. Zajrzyj do naszego przewodnika, tam jest wszystko bardzo dokładnie opisane:
https://ovufriend.pl/pytania-i-odpowiedzi.html
U mnie z tą temperaturą to są jakieś jaja. Albo ja nie umiem mierzyć, albo mam cykl bezowulacyjny, albo sama nie wiem -
witam jestem tutaj nowa i potrzebowałabym pomocy bo nie umiem zinterpretowac wykresu zastanawiam sie nad tym czy owulacja juz byla czy te 5 dni podwyższonych temperatur to już faza lutealna
[/urlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2013, 13:06
-
nick nieaktualny
-
carola wrote:Ja bym liczyła, że to 7 dzień po wzroście, bo troche późno zaczełaś mierzyć temperaturę. żeby wyznaczyć wzrost potrzeba 6 niższych. Najlepiej zacząć mierzyć od 6 dnia cyklu.
Termometr dopiero do mnie dotarł i zaczęłam mierzyć, wcześniej nie dokonywałam pomiarów i analiz . Dzięki za podpowiedź. -
Witajcie Kochane, mam pytanko odnośnie wyznaczania owulacji, czy programowi można ufać w 100% jeżeli wyznaczył ovu według temperatury? Dlaczego jedna z 6 przedwzrostowej u mnie jest pominięta? Pierwszy raz prowadze taki wykres i prosze o pomoc
https://ovufriend.pl/graph/8e0a731f408c8d7325ae98e764a1b106Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2013, 12:47
-
malinka5020 wrote:Witajcie Kochane, mam pytanko odnośnie wyznaczania owulacji, czy programowi można ufać w 100% jeżeli wyznaczył ovu według temperatury? Dlaczego jedna z 6 przedwzrostowej u mnie jest pominięta? Pierwszy raz prowadze taki wykres i prosze o pomoc
https://ovufriend.pl/graph/8e0a731f408c8d7325ae98e764a1b106
Pominięte masz te temperatury, które różnią się o godzinę od tych standardowych- mierzysz ok. 7.00, a pominięte są te o 8.00.malinka5020 lubi tę wiadomość