X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Plamienie 2 dni przed okresem
Odpowiedz

Plamienie 2 dni przed okresem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fusia Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mam pytanie dotyczące plamienia tuż przed @. U mnie coś takiego wystąpiło na 2 dni przed i nie wiem czy powinnam zaliczyć to do nowego cyklu czy do starego. Czy to plamienie to 1-2 dzień nowego cyklu czy koniec starego? Będę wdzięczna za poradę jak traktować to w aplikacji 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fusia wrote:
    Hej Dziewczyny, mam pytanie dotyczące plamienia tuż przed @. U mnie coś takiego wystąpiło na 2 dni przed i nie wiem czy powinnam zaliczyć to do nowego cyklu czy do starego. Czy to plamienie to 1-2 dzień nowego cyklu czy koniec starego? Będę wdzięczna za poradę jak traktować to w aplikacji 😊

Fusia miesiączka już u ciebie wystąpiła czy dopiero ma nadejść? I ile dni temu miałaś owulację? 🙂

• Fusia Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka zaczęła się dzisiaj a przed nią miałam 2 dni plamienia. Owulacja to troszkę bardziej skomplikowany temat bo według aplikacji miałam ją 18 dni temu ale patrząc na temperatury to wydaje mi się że 14/15 dni temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fusia wrote:
    Miesiączka zaczęła się dzisiaj a przed nią miałam 2 dni plamienia. Owulacja to troszkę bardziej skomplikowany temat bo według aplikacji miałam ją 18 dni temu ale patrząc na temperatury to wydaje mi się że 14/15 dni temu

Możliwe, że miałaś ciążę biochemiczną. Licz miesiączkę od dzisiaj. A krwawienie jak, boli cię brzuch?

• Fusia Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Możliwe, że miałaś ciążę biochemiczną. Licz miesiączkę od dzisiaj. A krwawienie jak, boli cię brzuch?

Trochę boli, ale nie na tyle żebym musiała brać tabletkę przeciwbólową czy rozkurczową. To nic w porównaniu z zeszłym cyklem kiedy musiałam zwolnić się z pracy wcześniej i zwymiotowałam z bólu🤷🏼‍♀️ pierwszy raz coś takiego miałam i trochę mnie to wtedy przeraziło

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fusia wrote:
    Trochę boli, ale nie na tyle żebym musiała brać tabletkę przeciwbólową czy rozkurczową. To nic w porównaniu z zeszłym cyklem kiedy musiałam zwolnić się z pracy wcześniej i zwymiotowałam z bólu🤷🏼‍♀️ pierwszy raz coś takiego miałam i trochę mnie to wtedy przeraziło

Jak mocno brzuch boli i lecą małe skrzepy to jest to najpewniej ciąża biochemiczna czyli poronienie na bardzo wczesnym etapie ciąży. Takie rzeczy się zdarzają często a kobiety zazwyczaj nawet nie wiedzą, że w takiej ciąży są. Chyba, że robią testy ciążowe to wtedy kreseczka może się pokazać a po jakimś czasie następuje krwawienie. Przyczyną ciąży biochemicznej jest problem przy implantacji zarodka a teraz w tym cyklu miałaś plamienie przed miesiączką i możliwe, że to było plamienie implantacyjne

• Fusia Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Jak mocno brzuch boli i lecą małe skrzepy to jest to najpewniej ciąża biochemiczna czyli poronienie na bardzo wczesnym etapie ciąży. Takie rzeczy się zdarzają często a kobiety zazwyczaj nawet nie wiedzą, że w takiej ciąży są. Chyba, że robią testy ciążowe to wtedy kreseczka może się pokazać a po jakimś czasie następuje krwawienie. Przyczyną ciąży biochemicznej jest problem przy implantacji zarodka a teraz w tym cyklu miałaś plamienie przed miesiączką i możliwe, że to było plamienie implantacyjne

Ja niby robiłam testy ciążowe w tym cyklu i wszystkie wyszły negatywne ale nie były to bardzo czułe testy więc może nie wyłapały ciąży biochemicznej.🤷🏼‍♀️ Tak czy inaczej zaznaczę że okres mam od dzisiaj i postaram się dowiedzieć jakie mogą być przyczyny plamienia tuż przed. Dzięki wielkie za pomoc Natka 😊

Natka23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fusia wrote:
    Ja niby robiłam testy ciążowe w tym cyklu i wszystkie wyszły negatywne ale nie były to bardzo czułe testy więc może nie wyłapały ciąży biochemicznej.🤷🏼‍♀️ Tak czy inaczej zaznaczę że okres mam od dzisiaj i postaram się dowiedzieć jakie mogą być przyczyny plamienia tuż przed. Dzięki wielkie za pomoc Natka 😊

Cieszę się, że mogłam pomóc ❤️😀. A poza tym zwyczajnie miło z wami tu pisać 🙂

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fusia wrote:

Czy to plamienie było brązowe czy normalna czysta krew ?

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Fusia Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Czy to plamienie było brązowe czy normalna czysta krew ?

Plamienie było brązowe

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fusia wrote:
    Plamienie było brązowe

W takim razie zalicza się do starego cyklu. Nowy cykl zaczyna się w momencie pojawienia się czystej, żywej krwi. Brązowe plamienia przed miesiączką, mogą oznaczać niedomogę lutealną, należałoby oznaczyć poziom progesteronu 7 dni po potwierdzonej owulacji. Ja miałam takie plamienia przez 2 lata przed każda @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 18:59

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Fusia Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    W takim razie zalicza się do starego cyklu. Nowy cykl zaczyna się w momencie pojawienia się czystej, żywej krwi. Brązowe plamienia przed miesiączką, mogą oznaczać niedomogę lutealną, należałoby oznaczyć poziom progesteronu 7 dni po potwierdzonej owulacji. Ja miałam takie plamienia przez 2 lata przed każda @.

Tak zrobię przy najbliższej możliwej okazji. Dzięki wielkie za pomoc.

• pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo - nie idźmy tak daleko w ciąże biochemiczną :)
    Plamienia na dzień, a nawet trzy przed faktycznym okresem to nic złego :) Organizm w skutek spadającego progesteronu po prostu szykuje się do krwawienia :)
    Oczywiście, jeśli Cię to niepokoi, warto spytać lekarza, jednak z kim bym nie rozmawiała, a jednak kilku ginekologów mam już na koncie - wszyscy jednogłośnie mówią, że to NORMALNY proces :)

xvwb1994, jo_ana, Rica, oli23 lubią tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • Fusia Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Halo, halo - nie idźmy tak daleko w ciąże biochemiczną :)
    Plamienia na dzień, a nawet trzy przed faktycznym okresem to nic złego :) Organizm w skutek spadającego progesteronu po prostu szykuje się do krwawienia :)
    Oczywiście, jeśli Cię to niepokoi, warto spytać lekarza, jednak z kim bym nie rozmawiała, a jednak kilku ginekologów mam już na koncie - wszyscy jednogłośnie mówią, że to NORMALNY proces :)
    Dzięki wielkie za odrobinę optymizmu 😊 jak zakładałam ten wątek to w zasadzie się nie niepokoiłam, chciałam po prostu wiedzieć jak zaznaczyć to w aplikacji. Teraz rzeczywiście pogadam ze swoim lekarzem bo istnieje szansa że mam małe problemy z progesteronem. Ale dobrze wiedzieć że plamienie tuż przed okresem to nic niezwykłego i nie musi oznaczać kłopotów 😊

• Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewałam plamienia z wyniku braku witaminy b gdy brałam witaminę compleks B to te plamienia znikły
    A moja siostra ma często problemy z nerkami jak podmarzla można przeziębiła trochę nogi przemokly jej buty to też powstawał tak jagby lekki stan zapalny i występowały plamienia wtedy

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ