Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

plamienie w 24dc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy nie zapisać sie do ginekologa. Czy lekarz zobaczy ciążę na USG jesli faktycznie doszło do zagniezdzenia? Dzisiaj mam 25dc a u lekarza bylabym w 27dc

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze to za wczesnie zeby lekarz mogl zobaczyc,a beta?

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bardzo podobna sytuacje na wykresach :) ja jutro testuje betą, moze tez sprobuj? :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj plamienia nie ma ale bóle brzucha tak silne, że ledwo już wytrzymuje. Do tego głowa, niedobrze mi. I znowu wzrost temperatury. Zaczynam się denerwować czy na pewno jest wszystko w porządku nawet jesli to ciąża czy jej brak

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny piękne macie wykresy:) wróże Wam wysokie bety:) trzymam kciuki:):*

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femme wrote:
    Dzisiaj plamienia nie ma ale bóle brzucha tak silne, że ledwo już wytrzymuje. Do tego głowa, niedobrze mi. I znowu wzrost temperatury. Zaczynam się denerwować czy na pewno jest wszystko w porządku nawet jesli to ciąża czy jej brak

no to jak plamienia zniknęły to ja bym była dobrej mysli :) do tego inne objawy też "typowe" no i tempka super wzrosła :) testuj jutro z krwi! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 08:58

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś znowu lekkie brudzenie na brązowo :( do tego ból i kłucie jajnikow straszne zwłaszcza lewego :( mam wrazenie ze ból mi promieniuje do lędźwi..

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli to nie są objawy ciążowe, to warto pójść do dobrego lekarza bo plamienia, brudzenia i silne bóle brzucha czy krzyża nie są normalne i mogą świadczyć o różnych problemach, także takich z płodnością. Ale oczywiście ważne jest znaleźć takiego lekarza który nie stwierdzi że to "taka uroda" i nie machnie ręką, a takich ze świecą szukać.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justeck wrote:
    Jeżeli to nie są objawy ciążowe, to warto pójść do dobrego lekarza bo plamienia, brudzenia i silne bóle brzucha czy krzyża nie są normalne i mogą świadczyć o różnych problemach, także takich z płodnością. Ale oczywiście ważne jest znaleźć takiego lekarza który nie stwierdzi że to "taka uroda" i nie machnie ręką, a takich ze świecą szukać.

tyle ze ja jestem pod stałą kontrolą lekarza... mam wykluczone poważniejsze schorzenia bo w październiku miałam laparoskopię więc jajniki, jajowody, macica ok i endometrioza wykluczona (a to wlasnie ona powoduje czesto takie bóle w miednicy mniejszej). Jutro robię bete i jesli to nie ciąża to pewnie po prostu @ się zbliża bo raczej inne ewentualnosci wykluczam..

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przyznaje się, że nie wytrzymałam dzisiaj z testem... najśmieszniejsze jest to, że nadal nic nie wiem. Coś tam jakby jest, cień cienia cienia.. Wkleiłabym zdjęcie, ale nie wiem jak :P bo może ten cień to tylko ja widzę

rfxg3e3kzk2qvjex.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana zrób bete bo na test z moczu moze byc jeszcze za wczesnie :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ