X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Podwyższona temperatura po okresie
Odpowiedz

Podwyższona temperatura po okresie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnulaZ Nowa

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 12dc a temperatura dalej jest podwyższona. W tych dniach powinnam mieć 36,4-36,5, a od ostatniej owulacji i okresu, który pojawił się o kilka dni za wcześnie mam temperaturę na wyższym poziomie. Czy któraś z Was miała taki przypadek? jakie mogą być przyczyny takich temperatur ? Robiłam dziś test i wyszedł negatywny. Dla porównania daję poprzedni oraz bieżący wykres

8cefd1bf42e22ac626174015e535eab4.png

38e605a1a9db6114612763266329b86f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 23:01

• Natii Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja dopiero drugi cykl mierze temperatury i nie wiem jaka mialam poprzednia na samym poczatku cyklu ale teraz 6dc 38.8 i 7dc 36.6 i tak sie zastanawiam czy to normalne bo wiekszosc dziewczyn pisze ze maja o wiele mniejsze...

6f5bc7ee5e.png 2dr870w.jpg
  • AnulaZ Nowa

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często jest tak że temperatura dopiero spada w trakcie lub po okresie. Nie wiem jakie miałaś najniższe temperatury, ale być może Twoja średnia temperatura będzie wyższa niż u innych dziewczyn i to nie jest nic niepokojącego. Ważne jest aby zaobserwować skok temperatur w trakcie lub po owulacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ