Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, mam mały problem. w poniedziałek skończył mi sie okres (mniej
obfity niż zwykle i krótszy)a od wczoraj mam nie wielkie
plamienie i wysoką temperaturę - wczoraj 37,2 a dziś 37,4. Podczas
okresu temp.wynosiła 36,5-36,7.
Zaskoczył mnie tak nagły skok temperatury na wyższą i dododam, że
delikatnie boli mnie podbrzusze i jajniki (podobnie jak na okres).
Dodam, że staraliśmy się z N o dzidzie.Marcelina -
Marcelinka wrote:Witam, mam mały problem. w poniedziałek skończył mi sie okres (mniej
obfity niż zwykle i krótszy)a od wczoraj mam nie wielkie
plamienie i wysoką temperaturę - wczoraj 37,2 a dziś 37,4. Podczas
okresu temp.wynosiła 36,5-36,7.
Zaskoczył mnie tak nagły skok temperatury na wyższą i dododam, że
delikatnie boli mnie podbrzusze i jajniki (podobnie jak na okres).
Dodam, że staraliśmy się z N o dzidzie.
Kochane, proszę Was o interpretację, jestem jeszcze przed owu. Teperatura mi dzisiaj spadła, pewnie to spadek przed skokiem owulacyjnym Szyjka dzisiaj wysoko, otwarta i miękka, śluzu na zewnątrz nie ma, ale na szyjce jest wodnisty i śliski no i sporo go. Ostatnie dni robiłam też testy owulacyjne, ale nawet nie było cienia drugiej krechy. Myślę, że miałam też dzisiaj typowy ból owulacyjny, mocne kłucie promieniujące od lewego jajnika do podbrzusza, trwające około minuty, gwałtowne i bolesne (wczoraj ten sam jajnik mnie lekko pobolewał cały dzień).
Co o tym myślicie? Kiedy spodziewać się owulacji i kiedy przytulać ze ślubnym?
Marcelinka lubi tę wiadomość
-
Kochane, proszę Was o interpretację, jestem jeszcze przed owu. Teperatura mi dzisiaj spadła, pewnie to spadek przed skokiem owulacyjnym Szyjka dzisiaj wysoko, otwarta i miękka, śluzu na zewnątrz nie ma, ale na szyjce jest wodnisty i śliski no i sporo go. Ostatnie dni robiłam też testy owulacyjne, ale nawet nie było cienia drugiej krechy. Myślę, że miałam też dzisiaj typowy ból owulacyjny, mocne kłucie promieniujące od lewego jajnika do podbrzusza, trwające około minuty, gwałtowne i bolesne (wczoraj ten sam jajnik mnie lekko pobolewał cały dzień).
Co o tym myślicie? Kiedy spodziewać się owulacji i kiedy przytulać ze ślubnym? -
Sergi moim zdanie owu była wczoraj albo będzie dzisiaj ale to zależy jak długie masz cykle i czy będzie wzrost temperatury. Owulacja zazwyczaj występuje w dniu spadku temperatury, przed dużym wzrostem. Zazwyczaj... bo może również wystąpić do 4 dni przed i po skoku temperatury.
Najlepiej jest też przytulać się już kilka dni przed owu do plemniczki muszą jeszcze dojrzeć w nas a to trwa jakieś 6 godzin. I muszą jeszcze dopłynąć do jajeczka a to następne kilka godzin a jajeczko jest zdolne do zapłodnienia max do 24 godzin (zazwyczaj 12h)
Do dzieła kochanapaula22 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gdzieś czytałam, że w II fazie mogą być dwa spadki temperatury. Nie umiem teraz tego znaleźć. Możecie mi podpowiedzieć? Wiem, że u mnie nie ma szans w tym cyklu, ale mam "swędzenie mózgu" i muszę znaleźć tę informacjęProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
zaczęłam pierwszy cykl z mierzeniem tempki i całkiem nie umiem sobie poradzić z jego interpretacja... Temp mierze codziennie o 6,3 przed wstaniem z łóżka. Czy któraś z Was mogłaby na niego spojrzeć i mi powiedzieć czy myślicie, ze miałam w ogóle owulacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 10:07
-
A co w sytuacji, gdy wszytskie oznaki (śluz, szyjka oraz test owulacyjny) wskazują na owulację, a wykres na podstawie tylko chyba temp. upiera się na owulację w innym terminie? Chyba nie do końca ufam tutaj Ovu z tym terminem (zresztą trzecim już w tym cyklu) tym bardziej że mój termometr nie jest zbyt dokładny. A wy co myślicie? Który termin jest bardziej prawdopodobny?
Najpierw wyznaczył mi owulację na 27, potem na 29 a teraz na 2, przesuwając jednocześnie termin spodziewanej @. A ja nigdy nie miałam tak długiego cyklu jaki mi zaznaczyli. Mam krótką 2 fazę cyklu (cykl zazwyczaj 26-28 dni)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 09:36