Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam takie pytanko- dziś wpisałam nową tempkę i na wykresie pojawiły sie 2 przerywane linie- pozioma i pionowa, przecięte w miejscu najniższej temp.36,4. Po niej nastąpiły 2 dni temp. 36,6 i dziś temp.36,9. Od pierwszego dnia 36,6 pojawiły się cyferki w kolejnych dniach: 1,2,3. Nie bardzo wiem co to oznacza, bo wcześniej nie było widoczne na wykresie
-
karoam polecam zapoznać się z "Baąę wiedzy-pytania i odpowiedzi". Kreski wyznaczył autoamtycznie progam Ovufriend, pozioma oznacza Twoją temperaturę podstawową, pionowa - przypuszczalny dzień owulacji, a liczby-odliczają dni fazy lutealnej... Gdyby linie były ciągłe to znaczy, że program nie ma wątpliwości co do nich, a przerywane po prostu oznaczają przypuszczalne temperatur-dni owu. Termin owulacji wyznaczony przez program może się zmienić w zalezności od temperatur, które będziesz wpisywać, wydaje mi się, że za wcześnie owulacja wyznaczona.
kamisia lubi tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz Tez wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie. Moze to jakis blad w pomiarze tempki- zmierze ponownie wieczorem. Nie mam zadnych innych objawow. No nic, zobaczymy za kilka dni, jak bedzie wygladac temp.
Jeszcze raz dziekuje -
Temperaturę mierzy się codziennie rano, w tym samym miejscu, przed wstaniem z łóżka, najlepiej między godziną 6 a 8 i co ważne - po minimum 3 godzinach ciągłego snu. Termometr przygotuj sobie wieczorem i połóż gdzieś w zasięgu ręki by nie wykonywać zbyt gwałtownych ruchów...... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
-
nick nieaktualnywitam dziewczynki ,mampytank bo tak podczytuje,u niektorych dziewczyn zauwazylam na wykresie takie skrzyzowanie lini ,tak jak w poscie karoam na jej wykresie sa takie linie rozowe,co to oznacza? i jeszcze chcialam zapytac czy jak ten cykl mi sie skonczy to wykres sam nowy wskoczy i stary sie zapisze,nie wiem jak to jest prosze o podpowiedz,bede wdzieczna.pzdrawiam
-
nick nieaktualny
-
izunia.mo.84 wrote:witam dziewczynki ,mampytank bo tak podczytuje,u niektorych dziewczyn zauwazylam na wykresie takie skrzyzowanie lini ,tak jak w poscie karoam na jej wykresie sa takie linie rozowe,co to oznacza? i jeszcze chcialam zapytac czy jak ten cykl mi sie skonczy to wykres sam nowy wskoczy i stary sie zapisze,nie wiem jak to jest prosze o podpowiedz,bede wdzieczna.pzdrawiam
Te skrzyzowane linie wyznaczaja dzien owulacji. Jesli sa przerywane znaczy to ze ovu ma sprzeczne dane (skok temperatury ale nieplodny sluz itp)lub ma ich za malo (sama tempka)
Co do drugiej czesci pytania to nie jestem pewna ale wydaje mi sie, ze ovu rozpocznie nowy cykl automatycznie- chociaz najlepiej bedzie jak wejdziesz na baze wiedzy- tam naprawde wszystko jest fajnie opisaneizunia.mo.84, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
izunia.mo.84 wrote:ah no dzieki wielkie,ja myslalam ze tylko u mnie nic nie wychodzi ale zaobserwowalam ze nie wszystkie dziewczyny wlasnie maja,karoam a Ty dlugo sie starasz o dzidzie?masz juz dzieci,czy bedzie pierwsze?
Izunia- dzis zaczął się dla mnie kolejny cykl starań- 2 mam za sobą
Dzieci jeszcze nie mamy
A jak u Ciebie? Ile się staracie i czy już macie jakieś pociechy?
No wstaw nowy wykresik- będziemy się wzajemnie obserwować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKalia wrote:
na moje oko to powiem ze cieszyla bym sie ladny wykresikMaddalena lubi tę wiadomość