X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji

Oceń ten wątek:
  • motyla noga:) Znajoma

Wysłany: 21 marca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możecie mi pomóc zinterpretować wykres?to mój pierwszy cykl z ovu:)

28df381155355487e6d6b46efa91079b.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, dawno mnie nie było. Ja dostałam @ ale nie wiem czy to konkretnie @ bo 1 dnia miałam lekkie krwawienie, 2 prawie wcale i tak aż do teraz (możecie zerknąć w wykres to same zobaczycie). Nie wiem co to się porobiło bo nigdy tak nie miałam, muszę chyba się udać do gina i zapytać czy jest coś nie tak. Martwię się, że coś się pozmieniało w moich cyklach i mogę w najbliższym czasie zapomnieć o fasolce.

daa58f1bd5662e2d3f431229ae98f6ce.png

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mogla prosić zerknijcie na moj wykresik. Jestem strasznie niecierpliwa...po objawach i tempce są jakies szanse?

• karoam Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia- te plamienio/krwawienia faktycznie troszkę dziwne. Może tak jak wspomniałaś najlepiej wybrać się do gina i sprawdzić czy wszystko jest ok :)
    Anika- wykresik wygląda ładnie i mam nadzieję, że coś się z niego "wykluje" ;) Ale mimo wszystko jest jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić cokolwiek. A co do objawów- najlepiej wogóle o nich nie myśl bo tak na dobrą sprawę jest trochę wcześnie na "objawy". Nasza psychika lubi sobie z nami pogrywać ;)

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wszystko ustało, piersi mnie mrowią i czuję się do kitu, nie mam ochoty na nic. Może jednak coś zaskoczyło?

6dc6f14bbc.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia- życzę Ci żeby właśnie tak było :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karoam, martwię się żeby nic poważniejszego nie było. Ale dziwnie czuję w dole brzucha, pobolewa mnie raz lewy, raz prawy jajnik i mam dziwny ból podbrzusza. Dziś mierzyłam rano tempkę i tak samo mam jak wczoraj-o 5:30 rano 36,54 a za 3 godziny cały czas leżąc i nie wstając oczywiście 36,81. Plamienie od 6 dni tylko przy podcieraniu (pierwszego dnia miałam tylko lekkie krwawienie). Dziś niedziela to i tak nic nie zdziałam ale jutro zadzwonię do lekarza i zapytam o wizytę.

6dc6f14bbc.png
  • Lilianka Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co powiecie o moich wykresach? prosze o pomoc w interpretacji oraz jakieś porady
    pozdrawiam :):):)

18528c2f0f9fc65974eb67cbf1e5883d.png

Lilianka
  • Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, możecie mi powiedzieć czemu komputer najpierw wyznaczył mi ovu na 20 dzień cyklu, a teraz pisze, że jej nie było jeszcze ???

Australijka
  • Mrowwwka Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    470c16da4dada59d1948070ca753e9f1.png

proba czy uda mi sie wkleic moj wykres...
    Kochane pomozecie mi zinterpretowac moj wykres? owulacje mialam ladna i potwierdzona przed monitoring usg i testy owul. mam wyzsza tempke od owul a dzis nagle spadla o 2 kreski,,, moze to zagniezdzenie zarodka? :) testje za jakies 6 dni
    pozdriawma cieplo

Mrowwwka
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka - u Ciebie temp lekko w dół, test ovu pozytywny więc ovu na dniach. Jedyna rada - działać <3 i się nie stresować ;)

Australijka - ovu przewiduje kiedy ovu może wystąpić. Być może wprowadziłaś dane, które zinterpretował w taki a nie inny sposób. Na wykresie widzę, że temp zaczęłaś notować od 15dc, śluz płodny był kilka razy. Program nie jest pewien na 100 % kiedy masz ovu. Zazwyczaj kilka razy zmienia termin, w zależności od wprowadzanych danych.
    Nie przejmuj się tym, obserwuj siebie i działaj :)

Mrowwwka - wykres ładny. Spadek o 0,15 jest lekkim wahnięciem i może oznaczać wszystko, zagnieżdżenie ale i gorszy sen czy osłabienie organizmu. Nie przejmuj się za mocno. Życzę zieloności na końcu wykresu :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mrowwwka Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa dziekuje Ci za odpowiedz i pomoc :)
    a wiesz moze cos o luteinie? czy po niej moge nie odczuwac zadnych dolegliwosci bolowych typowych przed @? no kurde nic mnie nie boli ja sie ciesze bo zawsze cierpie tylko sie zastanawiam ze to chyba nie za dobrze,,, tez Ci zycze II kresek na tescie, a kiedy testujesz? ;)

Mrowwwka
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero ovu na tapecie więc do testowania jeszcze daleka droga.
    Co do luteiny to nie mam pojęcia. Możesz zapytać na ogólnych staraniach, tam któraś z dziewczyn powinna wiedzieć.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mrowwwka Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki lece tam :)a Ty jak mozesz to kontroluj ze mna wykresik bo ja czuje ze wlasnie w tym cyklu sie udalo :D :)

Mrowwwka
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę zerkać :) Jak się zazieleni to pierwsza zamawiam ciążowe fluidy ;) Tylko się nie nakręcaj, jeszcze kilka dni zostało do testowania :) Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2013, 11:15

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 29 marca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki aisa :) myślisz,że się uda w tym cyklu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2013, 19:12

Australijka
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Australijka, mam nadzieję, ze się uda. Jak długie masz zazwyczaj cykle? Ovu masz zazwyczaj ok 20 dc czy może wcześniej? Śluz był też wcześniej i testy ovu pozytywne. A potem widzę, że już ich nie robiłaś..

Australijka lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 31 marca 2013, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle miałam 31 dniowe, ale grudniowy już 35 dniowy, a teraz od kiedy lekami bromokryptynę znowu standardowy czyli 30. Nad ovu - wstyd się przyznać - nigdy się nie zastanawiałam. Testy przestałam robić jak mi się skończyły, bo uznałam, że to bez sensu, że przez tyle czasu wychodzą mi dwie grube krechy. Poprostu kontynuowaliśmy boboseksy.

Australijka
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boboseks jest najlepszy na dzidziusia ;)
    No ciekawe z tymi testami ovu. Już wkrótce się okaże jak z tym cyklem wyszło. Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 31 marca 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thx :)

Australijka
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ