Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhmn ... tak się zastanawiam, zaczełam uzupełniać wykres dopiero dziś - tj. 14dc - czy od jutra już mierzyć temp. mimo że prawdopodobnie jestem juz po owulacji ... ? czy poczekac do następnego cyklu ? Jestem tu nowa dlatego jestem ciekawa i czy po skończeniu tego cyklu pojawi się nowa tabelka na kwietniowy cykl ?
-
Jagoda- ja Ci powiem tak- na pewno nie zwracaj uwagi na objawy ciazowe- niepotrzebnie bedziesz sie wkrecac Tak na prawde jest za wczesnie na objawy- a te ktore wystepuja moga byc bardzo latwo pomylone z objawami zblizajacej sie @.
Robilas moze test?
A na co zwracac uwage? mierz temperature przez caly cykl- pomoze Ci to okreslic (w przyblizeniu) termin owu. Obserwuj sluz, oraz szyjke macicy (chociaz z tym ostatnim to ja akurat sobie nie radze). Ale objawy zostaw w spokoju- jak minal termin @ i sie zastanawiasz- zrob test. Jesli wyjdzie negatywny, odczekaj kilka dni. Jesli @ nadal sie nie pojawi- idz na bete. Ale nie wkrecaj sobie nic bo rozczarowanie bedzie wieksze jesli okaze sie ze nic z tego.
Zycze Ci aby fasolka u Ciebie zagoscilaJagoodkaK, izunia.mo.84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:hmn ... tak się zastanawiam, zaczełam uzupełniać wykres dopiero dziś - tj. 14dc - czy od jutra już mierzyć temp. mimo że prawdopodobnie jestem juz po owulacji ... ? czy poczekac do następnego cyklu ? Jestem tu nowa dlatego jestem ciekawa i czy po skończeniu tego cyklu pojawi się nowa tabelka na kwietniowy cykl ?
14dc nie koniecznie jestes po owulacji kochana,mierz temperaturke dalej,tabelka pojawi sie nowa kiedy tylko zaznaczysz 1 dzien krwawienia -
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Witaj Kalia!
Ja dziś miałam dostać @ i nic, śluz kremowy, temperatura ciągle powyżej 37 i te bóle pielsi i podbrzusza... sama już nie wiem co mam myśleć... Zostaje chyba tylko czekać
czyli jestes w ciazyJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Prowadzę dopiero OVU od tego cyklu i własciwie nie wiem na co już mam zwracać uwagę a na co nie
Jagoodka nie smuc sie kochana ja 2 cykl ovu prowadze i dziewczynki naprawde tu pomagaja,tlumacza co robic i na co zwracac uwage,smialo pytaj o wszystko,masz tez pytania i odpowiedzi na ovu w bazie wiedzy -
karoam wrote:Jagoda- ja Ci powiem tak- na pewno nie zwracaj uwagi na objawy ciazowe- niepotrzebnie bedziesz sie wkrecac Tak na prawde jest za wczesnie na objawy- a te ktore wystepuja moga byc bardzo latwo pomylone z objawami zblizajacej sie @.
Robilas moze test?
A na co zwracac uwage? mierz temperature przez caly cykl- pomoze Ci to okreslic (w przyblizeniu) termin owu. Obserwuj sluz, oraz szyjke macicy (chociaz z tym ostatnim to ja akurat sobie nie radze). Ale objawy zostaw w spokoju- jak minal termin @ i sie zastanawiasz- zrob test. Jesli wyjdzie negatywny, odczekaj kilka dni. Jesli @ nadal sie nie pojawi- idz na bete. Ale nie wkrecaj sobie nic bo rozczarowanie bedzie wieksze jesli okaze sie ze nic z tego.
Zycze Ci aby fasolka u Ciebie zagoscila
Karoam test jeden robilam ale bylo za wczesnie, temperature mierze i czekam caly czas czy @ nadejdzie, czy też nie. -
izunia.mo.84 wrote:JagoodkaK wrote:Witaj Kalia!
Ja dziś miałam dostać @ i nic, śluz kremowy, temperatura ciągle powyżej 37 i te bóle pielsi i podbrzusza... sama już nie wiem co mam myśleć... Zostaje chyba tylko czekać
czyli jestes w ciazy
jeszcze nie wiem -
Jagoodko, życzę Ci jak najlepiej, ale karoam ma rację - nie doszukuj się objawów ciążowych, póki nie potwierdzisz jej przynajmniej testem.
Izuniu, rozumiem, że chcesz być miła, ale po co tak piszesz? Można tym zrobić naprawdę dużą przykrość, gdyby się jednak nie udało.karoam, izunia.mo.84 lubią tę wiadomość
-
izunia.mo.84 wrote:JagoodkaK wrote:Witaj Kalia!
czyli jestes w ciazy
tego stwierdzic tak po prostu sie nie da
mysle, ze najlepszym sposobem jest odczekanie jeszcze kilku dni po terminie @ i zrobienie bety- nie ma sensu sie nakrecac. Objawy objawami- nasz organizm robi rozne dziwne rzeczy i nie musi to byc koniecznie oznakiem ciazy
Mimo wszystko licze, ze u Jagodki fasolka sie pojawi- jak nie w tym to w nastepnym cykluPatiKo, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:izunia.mo.84 wrote:JagoodkaK wrote:Witaj Kalia!
czyli jestes w ciazy
jeszcze nie wiem
ale ja wiem ,czuje po opisie,mam dobre fluidy -
nick nieaktualnyPatiKo wrote:Jagoodko, życzę Ci jak najlepiej, ale karoam ma rację - nie doszukuj się objawów ciążowych, póki nie potwierdzisz jej przynajmniej testem.
Izuniu, rozumiem, że chcesz być miła, ale po co tak piszesz? Można tym zrobić naprawdę dużą przykrość, gdyby się jednak nie udało.
ale trzeba wierzyc ze sie uda kochana,ja zawsze zrezygnowana jestem i stawiam zawsze na sobie krzyzyk,teraz juz tak nie bedzie bo wiara czyni cuda,wiem to po sobie,zeby moc sie strac musialam przejsc ciezką i dluga droge i sam Pan Bog wie jaka i sie udalo,to co bylo nie mozliwe teraz musze wierzyc ze bede miec dzidzie -
izunia.mo.84 wrote:PatiKo wrote:Jagoodko, życzę Ci jak najlepiej, ale karoam ma rację - nie doszukuj się objawów ciążowych, póki nie potwierdzisz jej przynajmniej testem.
Izuniu, rozumiem, że chcesz być miła, ale po co tak piszesz? Można tym zrobić naprawdę dużą przykrość, gdyby się jednak nie udało.
ale trzeba wierzyc ze sie uda kochana,ja zawsze zrezygnowana jestem i stawiam zawsze na sobie krzyzyk,teraz juz tak nie bedzie bo wiara czyni cuda,wiem to po sobie,zeby moc sie strac musialam przejsc ciezką i dluga droge i sam Pan Bog wie jaka i sie udalo,to co bylo nie mozliwe teraz musze wierzyc ze bede miec dzidzie
Wierzyć, a robić komuś złudne nadzieje to subtelna różnica. Ja Wam wszystkim życzę jak najlepiej, mamy tutaj w końcu wspólny cel, ale bądźmy też rozsądne.karoam, Kfjatus, izunia.mo.84 lubią tę wiadomość