X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji dla początkującej:)
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji dla początkującej:)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleste wrote:
    Beata W. Ja też mam mało śluzu, ale lekarz mi mówił, że to nie jest duży problem ( pewnie zależy) Śluz sprawdzasz z bielizny, papieru, czy z pochwy? Na ovu piszą, żeby sprawdzać jednak z. Jeśli się nie uda, spróbuj od następnego cyklu wiesiołek, przez pierwszą część cyklu.
    Z pochwy zazwyczaj:) wydaje mi się,że było wilgotno,ale śluz nie wypływał na zewnątrz..ale gdzieś ostatnio czytałam,że wcale nie musi się wydobywać:) więc to mnie pocieszyło:) o wiesiołku czytałam i mam taki zamiar,ale już jestem zmęczona tymi lekami i suplementami..

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • Kasia1990 Nowa

Wysłany: 11 października 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że ten cykl znów stracony, skoro tempka w dół? :( Udostępniam:

193fb932a5ccd0b359d443afe0478113.png

Uważaj o czym marzysz...
  • olusiapna Nowa

Wysłany: 14 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) To mój pierwszy miesiąc mierzenia temp, jakiś dziwny ten wykres ;) Myślicie, że coś z tego będzie?

37a9c8f43a8d35d981d28d27fd2d1d91.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusiapna wrote:
    Cześć Dziewczyny :) To mój pierwszy miesiąc mierzenia temp, jakiś dziwny ten wykres ;) Myślicie, że coś z tego będzie?

Ciężko stwierdzić ponieważ mierzysz temperaturę o różnych porach i to nie da wiarygodnego wykresu. Rob testy owulacyjne jeśli nie możesz mierzyć o stałej godzinie.
    Gdzieś wyczytałam, że można korygować temperaturę w ten sposób:
    Jeśli mierzysz np.o 7.00 a na drugi dzien zmierzysz o 8.00 to odejmujesz 0.1 stopnia. Za każde 30 min.0.05.
    To samo w druga stronę. Jeśli zmierzysz o 6.00 to dodajesz 0.1
    Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 14:01

mkwia
  • olusiapna Nowa

Wysłany: 14 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ika83 :) Testy robię i pozytywny wyszedł mi w 16dc. Dostosuję się do Twoich zaleceń ;)

Ika83, Zzoorraa lubią tę wiadomość

37a9c8f43a8d35d981d28d27fd2d1d91.png
  • Ilijan Debiutantka

Wysłany: 15 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Poprosiłabym o interpretacje wykresu :)

Czy można liczyć na 2 kreski? Test robiłam w 11dpo (po zaprzestaniu z duphatsonem..).wiem ze powinnam jeszcze poczekać ale tak cieżko jest sie powstrzymać... :(

Dziękuje
    Poniżej wykres

90c91c5d3e38377dfee932b4f04eaf95.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym czekała jeszcze na testowanie :)

Ilijan lubi tę wiadomość

• Violka86 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa, czy ktoś może mi wytłumaczyć co daje mierzenie temperatury i jak interpretować wyniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka86 wrote:
    Hej jestem tu nowa, czy ktoś może mi wytłumaczyć co daje mierzenie temperatury i jak interpretować wyniki?
    Poczytaj bazę wiedzy:

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#23

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy myślicie że 22-23dc mogła być owulacja? Wg moich "odczuć" mogła być ale temperatury szaleją :(

https://enpr.pl/15005

• Marietka89 Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Jestem tu nowa...
    Powiedzcie czy mogę liczyć że z tego cyklu coś będzie v? 053c1109575ed93eaf9dad61f4db84d2.png

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ