X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji testu
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji testu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinga1420 Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy lekko widoczna kreska testowa w teście owu oznacza, że w najbliższych dniach będzie owulacja? Czy któraś z was miała taka sytuację?

Starania od styczeń 2020💗
    Cechy PCOS

prolaktyna 19,67
    Fsh 5,6
    Estradiol 34
    Testosteron 0,34
    Dhea-s 283,6
    Oh-progesteron 1,36
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska musi być tak samo ciemna lub ciemniejsza niż kontrona wtedy test jest pozytywny i w ciągu 24-36h powinna być owulacja. Obejrzyj sobie na yt lub w googlach jak wyglądają testy w poszczególnych dniach cyklu u innych i czy Twoje będą coraz ciemniejsze. Powodzenia 😉

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Klaska Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w którym dniu cyklu zaczęłaś robić testy?

• Kinga1420 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam w 5 dniu. Mój problem polega na tym że mam bardzo nieregularne miesiączki teraz brałam luteine na wywołanie i miałam mieć monitorowanie cyklu ale ze względu na sytuację w kraju pozostaje mi tylko domowa obserwacja 😩 ogólnie nie mam pojęcia kiedy się spodziewać owulacji i czy w ogóle 😩😩 temperatura skacze, śluzu nie ma, testy niejednoznacznie... Tracę nadzieję ps. Teraz jestem w 14 dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 15:35

Starania od styczeń 2020💗
    Cechy PCOS

prolaktyna 19,67
    Fsh 5,6
    Estradiol 34
    Testosteron 0,34
    Dhea-s 283,6
    Oh-progesteron 1,36
  • Annn90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie jesteś pewna czy test owulacyjny jest pozytywny to polecam apke Femometer. Jest ona w języku angielskim. Jest tam również taka opcja, ze robisz zdjęcie testu i pokazuje mniej więcej jaki jest poziom LH. 🤗 Ja używam i jestem z niej bardzo zadowolona 😁

InviMed Wrocław 🍀
    9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
    12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
    7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
    28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
    25.03 - Maleństwo 1,8 cm
    28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙

Podejście nr 2 ♥️
    5.12.2023 - transfer ❄️🍀
    6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
    Mamy ❄️
    event.png
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ