X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji wyników (LH, FSH)
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji wyników (LH, FSH)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DaisyGrump Nowa

Wysłany: 5 marca 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny!

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników. Chyba niezbyt dobrze to wyszło.

Badanie robione w 3 d.c.

FSH - 5,93 (normy 3,5-12,5)
    LH 15,90 (normy 3,5-12,5)

Jakie mam ratio? Przepraszam, ale nie wiem jak się to oblicza.

Do tego wyszła podwyższona prolaktyna: 37,50 (norma do 23,30)
    Testosteron okay: 45 (normy 8,40-48,10)
    Estradiol okay: 39,80 (normy 30,9-90,4)

Co taki stosunek FSH do LH może oznaczać?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz!

• Erdene Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaisyGrump wrote:
    Cześć, dziewczyny!

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników. Chyba niezbyt dobrze to wyszło.

Badanie robione w 3 d.c.

FSH - 5,93 (normy 3,5-12,5)
    LH 15,90 (normy 3,5-12,5)

Jakie mam ratio? Przepraszam, ale nie wiem jak się to oblicza.

Do tego wyszła podwyższona prolaktyna: 37,50 (norma do 23,30)
    Testosteron okay: 45 (normy 8,40-48,10)
    Estradiol okay: 39,80 (normy 30,9-90,4)

Co taki stosunek FSH do LH może oznaczać?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz!

Hej, stosunek liczy się po prostu dzieląc LH przez FSH. Na początku cyklu idealnie gdyby był ok. 1. U Ciebie niestety wychodzi sporo więcej, to może sugerować np PCOS, ale warto skonsultować to z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 19:20

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ