X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Progesteron wyniki proszę o pomoc
Odpowiedz

Progesteron wyniki proszę o pomoc

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Hej, czy któraś z Was zaszła w ciążę z niskim progesteronem? :(
    Jestem po moim pierwszym cyklu z ovitrelle, owulacja potwierdzona w 14DC. Lekarka chciała zbadać mój naturalny progesteron dlatego nie dała mi od razu luteiny, tylko powiedziała że najwyżej wdrożymy ją po badaniu. I dziś 6 Dpo progesteron wyniósł całe 4,2 :/ dodatkowo dostałam plamienia i boli jak na okres. Od razu wzięłam luteinę bo miałam w domu ale zastanawiam się czy to w ogóle ma sens, czy przy takim niskim progu w ogóle mogło dojść do zapłodnienia. Tempka utrzymuje się na poziomie 36,9 (w pierwszej fazie ok 36,4) więc nie spodziewałam się takiego złego wyniku…

Powiem tak, jestem na początku. Ale w przypuszczalnie 13 dpo moja beta była 6.01 a prog 4.59.. w sobotę beta 14.77 prog 4.99, dziś beta 39.94 prog 7.99. lekarz jeszcze nie zalecił mi luteiny ani niczego. Czekam. Ufam mu. Jaki miałam prog 7dpo nie wiem, nie badałam, ale śmiem twierdzić że niski ( z forum dowiedziałam że mogę mieć niedomoge , ale lekarz na wizycie w październiku tego nie potwierdził)

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Paluszek007 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny proszę o podpowiedź i pomoc.
    Sprawa wygląda tak. Mam już 1 dziecko. Staramy się o nast.
    Teraz jest 3cykl jak się staramy. W 1szym ciąża biochemiczna.
    Teraz zrobiłam badania w 7dpo (wg temp i testy owu - - > pozytywny 18.11 więc owu chyba 19.11 wypadła wtedy też wieczorem poczułam ukłucie w dole brzucha więc pewnie pęknięcie pęcherzyka)
    Dziś wyniki takie
    - Progesteron 15ng/ml norma w fazie lut. 1.83-23.9ng/ml
    - prolaktyna 14,9ng/ml niby wartości referencyjny to 4.79-23.3ng/ml
    - estradiol 131 pg/ml norma w fazie lut. 22.3-341pg/ml w 1tr ciąży 154-3243pg/ml
    - Tsh w normie w dolnej granicy
    Dodam że od 2/3dni kłuję mnie jajnik. I mam lekkie dolegliwości jelitowe. Przy pierwsze ciąży nie miałam żadnych objawów od początku do 1tyg przed porodem gdzie tylko spuchłam a tak to 0 objawów. Więc nie wiem na co zwracać uwagę.

I moje pytanie - wnioskuję, że to świadczy że owulacja była. Ale czy jednak jest to cykl stracony przy takich wartościach? Nadmienię że ❤️ był 18.11 czyli dzień przed owu.
    Czy warto się łudzić czy raczej już nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 18:17

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (po 4cs)

08.2024 początek starań o rodzeństwo
    09.2024 CIĄŻA BIOCHEMICZNA
    4cs!! 🤞

Niedoczynność tarczycy

Badania 26.11 (w 7dpo wg temp, testu owu i obserwacji)
    >TSH 1.91 ulU/ml
    >Progesteron 15 ng/ml
    >Prolaktyna 14.9 ng/ml
    >Estradiol 131 pg/ml

Pregna start
    Euthyrox

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Hej dziewczyny proszę o podpowiedź i pomoc.
    Sprawa wygląda tak. Mam już 1 dziecko. Staramy się o nast.
    Teraz jest 3cykl jak się staramy. W 1szym ciąża biochemiczna.
    Teraz zrobiłam badania w 7dpo (wg temp i testy owu - - > pozytywny 18.11 więc owu chyba 19.11 wypadła wtedy też wieczorem poczułam ukłucie w dole brzucha więc pewnie pęknięcie pęcherzyka)
    Dziś wyniki takie
    - Progesteron 15ng/ml norma w fazie lut. 1.83-23.9ng/ml
    - prolaktyna 14,9ng/ml niby wartości referencyjny to 4.79-23.3ng/ml
    - estradiol 131 pg/ml norma w fazie lut. 22.3-341pg/ml w 1tr ciąży 154-3243pg/ml
    - Tsh w normie w dolnej granicy
    Dodam że od 2/3dni kłuję mnie jajnik. I mam lekkie dolegliwości jelitowe. Przy pierwsze ciąży nie miałam żadnych objawów od początku do 1tyg przed porodem gdzie tylko spuchłam a tak to 0 objawów. Więc nie wiem na co zwracać uwagę.

I moje pytanie - wnioskuję, że to świadczy że owulacja była. Ale czy jednak jest to cykl stracony przy takich wartościach? Nadmienię że ❤️ był 18.11 czyli dzień przed owu.
    Czy warto się łudzić czy raczej już nie?
    Po wynikach tych hormonów nie da wyrokować czy się udało czy nie. Wyniki wskazują że owulacja była. Jedyny hormon potwierdzający ciążę lub jej brak to betaHCG, który moze się jeszcze nie wydzielać, bo nie doszło do implantacji.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • natkaa Nowa

Wysłany: 18 grudnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, robiłam badania w 24dc (7 dni po owu monitorowanej):

- progesteron
    19,26 ng/ml

- prolaktyna
    18,97 ng/ml

Co myślicie?

‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ