Prośba o interpretację wykresu
-
Cześć Dziewczyny.
Mam prośbę o pomoc z interpretacją mojego obecnego cyklu.
Mierzę temperaturę pierwszy miesiąc. Mój obecny cykl został wywołany luteiną (zeszła miesiączka spóźniała mi się chyba przez stres). Na obecnym wykresie niestety OF nie wyznaczył mi owulacji.
[Robiłam testy LH ale też pierwszy raz w życiu i tylko raz dziennie, więc w sumie nie wiem czy są miarodajne... ]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:55
-
nie ma za co ja polecam wizyty u gina i powiedzieć, że się staracie .. wtedy zaleci monitoringi i zobaczysz czy wogóle miewasz owulacje bo może czego nie życzę być tak że sie człowiek łudzi jak ja z miesiąca na miesiac a nie miałam wogóle owu .. a tak to kilka wizyt u ginek sprawdzi czy owulki są, prawidłowe endometrium i wszystko powodzenia
-
Mówiłam Gince, powiedziała że mamy sobie na razie przez 6 miesięcy próbować i nie stresować się, jak się nie uda będziemy się testować i leczyć
Nie wiem czy mnie takie podejście satysfakcjonuje ale...
Uzbroję się w cierpliwość i zobaczymy, niestety ostatnio miałam sporo stresów Pewnie stąd te spóźniające się miesiączki no i może ten brak owu teraz Jeszcze jestem dobrej myśli.
Widzę, że Ci się udało - gratuluję Jeszcze raz dzięki i dbaj o siebie i maluszka Trzymaj się! -
Teraz to już nic nie kumam
Czekam sobie grzecznie na okres...zaczęłam się zastanawiać już czy coś nie halo z tym termometrem bo nie miałam dotąd dwóch takich samych wyników pod rząd a tu dziś trzeci (Termometr wydaje się okej)
Takie coś jest możliwe ?! Tylko temp wskazuje na owu, nic więcej ?! Wiem, że przerywaną krechą machnęło tą owu, ale 42 dzień cyklu owu ? (Zwykle do tej pory miałam cykle wahające się między 32-36 dni) Jest możliwe, że to plamienie w 20 dc to była @ ?
Czy ja już mam wszystko porozregulowywane ;( ?
-
A może działo się coś w tym cyklu co by go tak maksymalnie wydłużyło ? Wiesz to dzwina sytuacja, żeby ovu była tak późna ale oglądajać wykresy dziewczyn (w galerii wykresów) z długimi cyklami naprawdę czasami owulacja była tak późno, że nikt by nie pomyślał.
-
Na zimno sobie przeanalizowałam no i wyszło mi tylko to, że to prawdopodobnie jest zlepek dwóch cyklów. Zaczął się 17.10 bo został wywołany, bo też mi się spóźniało. Więc prawdopodobnie się poprzesuwało wszystko. W zasadzie stresów miałam więcej w poprzednim cyklu. Nie wiem sama. Trudno, sprawdzę na usg czy nie mam nic niepokojącego i tyle.
Dziękuję za pomoc i wsparcie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1. Jesli temperatury wskazują na brak owulacji to wcale do końca tak nie oznacza że jej nie było i odwrotnie jak temperatury są książkowe to nie oznacza że owulacja była. W iem bo jestem takim przypadkiem. Tak wiec test ciązowy i tak trzeba zrobić. 2. Udaj sie do DOBREGO lekarza miałam podobnie jak ty i wykazało mi ze pęcherzyki nie pękają mimo że temp była. Cykle miałam po 40 dni, także powodzenia
-