Prośba o pomoc w interpretacji wykresu.
-
A masz poprzedni wykres? Miałaś skok? No i czy test robiłaś?
Ciężko powiedzieć bez danych o poprzednim cyklu, ale takie rzeczy mogą się dziać przy cyklach bezowulacyjnych. Krwawienie nie poprzedzone faza lutealną może być krwawieniem śródcyklicznym, a przy takim może nastąpić owulacja nawet w trakcie. Może własnie tak u Ciebie było? -
https://ovufriend.pl/graph/e42ed798532b190542f1a3d7a8ad737d- poprzednie wykres. Test robiłam tylko 9 dni po poprzedniej owulacji. Później już nie.
-
Dość pokręcony ten poprzedni wykres. Ja nie mam pomysłu. Objawy pozatemperaturowe wskazują na owulacje 27-28 dnia cyklu, ale temperatura zupełnie tego nie potwierdza... No i gdyby ta owulacja przyszła wtedy, to krwawienia potem nie powinno być... Długo się już obserwujesz? Z reguły masz łatwe w interpretacji wykresy czy nie?
-
Zrób test - tak na wszelki wypadek
I często słyszę o tym, że jak się kobiety zaczynają starać to nagle cykl się sypie. Zresztą u mnie to samo. Zaczęliśmy starania po 1,5 rocznej przerwie i pierwszy cykl normalny (ale zaczęliśmy w sumie chyba już po owulacji), drugi bezowulacyjny (45dni), trzeci niby miał owulację, ale dopiero przy drugim podejściu i trwał 37 dni (normalnie mam 30-32dni). Zobaczymy co będzie w tym miesiącu.
Ja bym chyba na razie nie panikowała i poczekała co będzie dalej. Ale jeśli mocno Cię to niepokoi to idź do lekarza. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny proszę , aby któraś z bardziej doświadczonych spojrzała na mój wykres i pomogła mi go jakoś zinterpretować lub pokierować co robię ni tak. Dziękuję i pozdrawia wszystkie staraczki
https://ovufriend.pl/graph/1330991ab92b4e10d33f4adeed6a8cacWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:56
-
Witam
Czy utrzymująca się stała temperatura występująca od drugiego dnia po zakończeniu owulacji jest czymś nieprawidłowym? z wykresu wynika, że owulacja była, były wahania temperatury na początku cyklu, był nagły spadek do 36 i nagły wzrost do 36,7, znowu lekkie wahania po owulacji i nagle prosta pozioma 36,5 trwająca piąty dzień ( za 3 dni planowana miesiączka). a może to coś z termometrem elektronicznym jest nie tak, który już po ok. 30 sekundach przestaje "pikać" i kończy pomiar. -
Witam
Mam takie pytanie. Staramy się z mężem od 4 miesięcy o dzidziusia, niestety bez powodzenia. Moje cykle przeważnie trwają 29 dni jednak przedostatni cykl trwał 33 dni natomiast ostatni tylko 26 dni. W ostatnim cyklu mierzylam sobie temperaturę,z której wywnioskowałam,że owulacja mogła nastąpić w 19 dniu cyklu - skok temperatury o 0,3 - czyli faza lutealna w takim wypadku wynosiła tylko 7 dni. Czy z tego powodu mogę mieć problem z zajściem w ciążę ? Czy można tą fazę jakoś samemu wydłużyć ? -
Prawidłowa faza lutealna trwa min 10dni (chociaż mój gin mówi że to i tak jest za krótko). 7 dni to mało i w takim krótkim czasie zarodek nie ma czasu dobrze się zagnieździć. Jednak owulacja może wystąpić do 4 dni przed skokiem temperatury. Wtedy Twoja fl trwała by już 11dni:)
Sama niestety nic na to nie poradzisz. Istnieje mnóstwo leków które mogą Ci pomóc ale musisz odwiedzić ginekologaala87 lubi tę wiadomość
-
Masz rację, fl jest stała. Poprzedni wykres...owu może być dobrze wyznaczona. Ewentualnie dzień w tył. Co nie zmienia faktu że rzeczywiście @ przyszła bardzo szybko:D (w tym dniu mogło pojawić się plamienie implantacyjne ale to byś chyba odróżniła od miesiączki) Obserwacje dużo pomagają, zawsze możesz podsunąć jakąś sugestię lekarzowi musisz tylko być wytrwała i cierpliwa, co czasami jest ciężkie:D
ala87 lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane. Mam problem. Czy moglibyście spojrzeć na mój wykres? Ja już sama zglupialam.. ovu co chwilę zmienia datę owulacji, z tego co zauważyłam to jest to tylko na podstawie testów wyznaczone. W dniu w którym teraz jest wyznaczona owu bylam u gina i stwirdzil ze w macicy jest jakiś pecherzyk ale on nie może stwierdzić co to. W niedzielę robiłam test ciążowy i był negatywny. Sama nie wiem co myśleć..
-
Hej dziewczyny jest juz identyczny temat myślę że bez sensu powielać go i tym samym robic balagan, pytajcie tutaj dużo dziewczyn odpowiada które trochę się znają już na tym
https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/prosba-o-pomoc-w-interpretacji-wykresu,381.html -