X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • madziaha1 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety temperatura spada i juz zwijam się z bólu...niestety znowu endometrioza wygrywa...jestem załamana....

Magda
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:01

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • k.k. Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) to dopiero mój pierwszy cykl starań i mierzenia temperatury. Co sądzicie o moim wykresie? Bardzo martwię się, że temperatura nie idzie w górę... Wczoraj miałam delikatne plamienie(krew ze śluzem płodnym) przez dosłownie 3h. Cały czas śluzu jest bardzo dużo a temperatura nic...

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.k. temperatura już lekko podskoczyła więc jesteś w okresie okoloowulacyjnym. W zależności od dalszych temperatur owulacja mogła być 13-14dc albo będzie w przeciągu paru dni.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • k.k. Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo ;) najgorsze jest chyba czekanie...

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem - najgorsze jest czekanie. Dla swojego dobra nie nastawiaj się na nic innego jak na miesiączkę. Lepiej mieć pozytywną niespodziankę niż gorzkie rozczarowanie.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • k.k. Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to takie proste, ale masz rację. To dopiero mój pierwszy cykl starań. Wiadomo, super by było już.. Jeszcze wkurzają mnie strasznie testy owulacyjne. Od 2 dni mam bledszą kreseczkę, ale wyraźną. Chyba nie są tak miarodajne jak powinny w moim przypadku.

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mógłby rzucić okiem na moj wykres? Chodzi mi szczególnie o śluz. Czy któraś z was miała płodny śluz po owulacji/przed okresem?

Meridian
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie coś podkusilo i nawet nie wiem czemu i zrobiłam test. Kreska jest bardzo blada . Na zdjęciach nie wychodzi . Program nawet owulacji mi nie wyznaczył przez te początkowe temperatury . Ja sądzę że owu była 17 lipca. No zobaczymy . Za 2 dni znowu powtórzę. Oby kreseczki była ciemniejsza ;)

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wcześniej mierzyłaś temperatury? Miałaś skoki? Pytam ponieważ moja kuzynka nigdy nie miała skoków temp a owulację miała potwierdzaną. No i teraz jest w drugiej ciąży :)
    Także trzymam kciuki i za Ciebie ;)

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne wrote:
    Kofeina wcześniej mierzyłaś temperatury? Miałaś skoki? Pytam ponieważ moja kuzynka nigdy nie miała skoków temp a owulację miała potwierdzaną. No i teraz jest w drugiej ciąży :)
    Także trzymam kciuki i za Ciebie ;)
    Kochana ja ogólnie mam strasznie dziwne temperatury . Sama zerknij na mój wykres . Wczoraj był skok a dziś już lekki spadek . Ta temperatura skacze cały ten cykl . Od dziś jajniki tak mnie ciągną że wytrzymać się nie da . Szyjka twarda i mega zamknięta ale skóra wisi . Sama nie wiem co o tym myśleć. A co do wcześniejszych cykli to każdy z nich był 2 fazowy . Zawsze . Skoki były normalne. Tylko ten cykl taki dziwny.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Czy ktoś mógłby rzucić okiem na moj wykres? Chodzi mi szczególnie o śluz. Czy któraś z was miała płodny śluz po owulacji/przed okresem?
    Mam nadzieję że nie będę złym omenem ale ja w poprzednim cyklu miałam rozciągliwy i okazało się że mam cb... jednak Tobie życzę aby to był omen pozytywnego testu ciążowego :) i tego Ci właśnie życzę :)

Edit: Dużo dziewczyn w szczęśliwym cyklu ma właśnie płodny śluz po owu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:20

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Kochana ja ogólnie mam strasznie dziwne temperatury . Sama zerknij na mój wykres . Wczoraj był skok a dziś już lekki spadek . Ta temperatura skacze cały ten cykl . Od dziś jajniki tak mnie ciągną że wytrzymać się nie da . Szyjka twarda i mega zamknięta ale skóra wisi . Sama nie wiem co o tym myśleć. A co do wcześniejszych cykli to każdy z nich był 2 fazowy . Zawsze . Skoki były normalne. Tylko ten cykl taki dziwny.
    Oj no to sama nie wiem, nie pomogę. Ale mogę Cię pocieszyć, że mój cykl również jest dziwny :-D ciągnie się w nieskończoność...wcześniej też były dwufazowe

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 11 dc mialam podgladane jajniki.. gin stwierdzila ze nic z tego cyklu nie bedzie, zebym nie liczyla na owulacje bo to nie jest prawidlowy obraz jajnikow na 11dc. Myslicie, że faktycznie beddzie bezowulacyjny? Zerkniecie na wykres? Wydaje mi sie, że srednio on wyglada...:(( chyba ze moja owulka zebirze sie kolo 19 dc... ( temp mierzona tak jak mam mozliwosc ją mierzyc, inaczej nei dam rady)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Mam nadzieję że nie będę złym omenem ale ja w poprzednim cyklu miałam rozciągliwy i okazało się że mam cb... jednak Tobie życzę aby to był omen pozytywnego testu ciążowego :) i tego Ci właśnie życzę :)

Edit: Dużo dziewczyn w szczęśliwym cyklu ma właśnie płodny śluz po owu :)

Ukija co to jest cb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 18:23

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

Meridian
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża biochemiczna.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • toto Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie rozpoczęty nowy cykl i tak się zastanawiam - czy spore wahania temperatur w fazie folikularnej to norma? Dużo można tu na forum znaleźć wątków o temperaturach w fazie lutealnej, która u mnie zwykle jest "stabilniejsza", a przed owulacją góry i doliny...

1b5bb77505004e3d11414e51c39c3496.png

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toto wrote:
    Hej :)

U mnie rozpoczęty nowy cykl i tak się zastanawiam - czy spore wahania temperatur w fazie folikularnej to norma? Dużo można tu na forum znaleźć wątków o temperaturach w fazie lutealnej, która u mnie zwykle jest "stabilniejsza", a przed owulacją góry i doliny...

1b5bb77505004e3d11414e51c39c3496.png
    Temperatura się stabilizuje do owulacji, według mnie wszystko wygląda normalnie.

toto lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez teraz dziwna sytuacja. Test ciazowy wczoraj wyszedl negatywny i pojawilo sie skape krwawienie. Jednak temperatura pieknie stoi w miejscu, wysoko nad krecha... Gdy zawsze podczas miesiaczki mialam ledwo 36 stopni.... Co moze byc powodem takiej sytuacji?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    No u mnie tez teraz dziwna sytuacja. Test ciazowy wczoraj wyszedl negatywny i pojawilo sie skape krwawienie. Jednak temperatura pieknie stoi w miejscu, wysoko nad krecha... Gdy zawsze podczas miesiaczki mialam ledwo 36 stopni.... Co moze byc powodem takiej sytuacji?
    Nic. Cykle po prostu nie muszą być takie same. U mnie temperatura spada albo dzień przed @, albo w dniu @ albo nie spada w ogóle i normuje się w pierwszej fazie cyklu.

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ