Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Super, gratulacjeStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Teraz tylko najbardziej stresujące momenty .... druga beta w pon i we wtorek wizyta i dr ..... I oby przelece przez pierwsze 21 tyg potem już z górki ..... kochane za was też trzymam kciuki )) co do wysyłania wirusow @florida poprostu ten cykl spisała na straty .... )))) jednak niepotrzebnie
-
Paulinucha87 wrote:Kurcze nie moge dodac mojego wykresu
-
Zawsze są szanse, jeśli współżyliście w dni płodne Był skok, temperatury utrzymują się na wyższym poziomie - wszystko jest jak najbardziej ok, pozostaje czekać
Karincia lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Witam dziewczyny, jestem nowa, staramy sie z mężem o dzisiusia, to nasze początki, miałabym prośbę aby któraś z Was zerknela na moj wykres, potrzebuje e termin miesiączki, aczkolwiek u mnie ostatnio różnie raz mam cykl 26 raz 25 a raz nawet 23 dniowy. Takze nie wiem czego sie spodziewać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 09:08
Jackie89 -
Przede wszystkim musisz zacząć mierzyć temperaturę zawsze o tej samej godzinie, (zaraz po obudzeniu, przed wstaniem z łóżka). W tej chwili wykres jest nieczytelny. Poza tym pamiętaj też, że temperatura powinna być mierzona zawsze w tym samym miejscu (np. w pochwie) i tym samym termometrem, i zaznaczać zawsze tylko pierwszy pomiar. Dopiero jeśli wszystkie te warunki zostaną spełnione można uznać, że obserwacje są wiarygodne i dopiero wtedy można cokolwiek powiedzieć o wykresie.
Poza tym zaczęłabym pomiary dużo wcześniej, jeśli zdarzają Ci się takie krótkie cykle, najpóźniej w 3-4 dniu cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:24
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Jak jest kreska, to na 100% ciąża. Gratulacje! Nie musisz się mobilizować z mierzeniemStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Witajcie, czy mozecie mi poradzic czy patrzac na moj wykres, ta temperatura nie jest za niska? w pierwszej ciazy (5 lat temu)mialam 36,7/36.8 a tu nagle 36.5... no dzis sobie podskoczyla na 36.7 ale to pierwszy raz w tym cyklu. czy myslicie ze 36.5 to malo? od czego to zalezy? przygode z szyjka zaczelam od tego cyklu, nie jest zaznaczona jeszcze ale jest wysoko, miekka i zamknieta dziekujeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 15:53
-
Nadzieja2016 wrote:Czy ktoś pomoże? Na moim wykresie widać wzrost temperatury. Mimo wszystko wykres nie wyznaczył owulacji... dlaczego?
-
Hej dziewczyny, możecie zerknąć na mój wykres? Cykle mam 28 dniowe, zwykle dość regularne, pierwszy cykl mierzę temperaturę, czy to normalne, że przed owu temperatura mi rośnie? Parę poprzednich cykli robiłam testy owulacyjne i miałam wg nich owulację 17-18 dnia, czasami 15go, różnie, więc wygląda na to, że jestem jeszcze przed owulacją (dziś 9dc), ale dlaczego ona mi tak rośnie? Któraś z was się z tym spotkała?