Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Badania wszystkich hormonów miałam w zeszłym miesiącu wszystko wzorowo, śluzu nie umiem określić, infekcji, chorób też nie było. Z 22/23dc miałam okrutny ból brzucha, kłujący, przechodzący jak by to nazwać... w okolice odbytu. W poprzednim cyklu też taki miałam ale nie zapisałam kiedy wystąpił i to był mój błąd. Myśle, że to mógł byc ból owulacyjny bo w 21dc temp 36,9 później 36,7 i ten straszny ból.
-
Ze śluzem też mam pewne problemy. Najłatwiej określić ten płodny, bo jest mocno rozciągliwy. Jak on się pojawia to raczej wtedy będzie owulka.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Nadal nie mogę zrozumieć na jakiej podstawie owu wyznacza tę poziomą czerwoną kreskę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 18:43
-
W którejś z innych dyskusji poruszyłam ten temat delikatnie... Jestem po owulacji, zanotowałam spadek tempki (jednak mimo wszystko była powyżej wyznaczonej linii), dziś znów skoczyła... Dodatkowo dziś czuję jakby miała przyjść miesiączka... Oczywiście jeszcze się nie pojawi za wcześnie. Moja faza lutealna trwa zwykle 14 dni. Wykres macie poniżej.
Pytanie czy jest jakikolwiek cień szansy, że pomimo spadku temperatury mogę zajść w ciążę? Bądźcie szczere do bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:31
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:W którejś z innych dyskusji poruszyłam ten temat delikatnie... Jestem po owulacji, zanotowałam spadek tempki (jednak mimo wszystko była powyżej wyznaczonej linii), dziś znów skoczyła... Dodatkowo dziś czuję jakby miała przyjść miesiączka... Oczywiście jeszcze się nie pojawi za wcześnie. Moja faza lutealna trwa zwykle 14 dni. Wykres macie poniżej.
Pytanie czy jest jakikolwiek cień szansy, że pomimo spadku temperatury mogę zajść w ciążę? Bądźcie szczere do bólu -
staraniowa wrote:W którejś z innych dyskusji poruszyłam ten temat delikatnie... Jestem po owulacji, zanotowałam spadek tempki (jednak mimo wszystko była powyżej wyznaczonej linii), dziś znów skoczyła... Dodatkowo dziś czuję jakby miała przyjść miesiączka... Oczywiście jeszcze się nie pojawi za wcześnie. Moja faza lutealna trwa zwykle 14 dni. Wykres macie poniżej.
Pytanie czy jest jakikolwiek cień szansy, że pomimo spadku temperatury mogę zajść w ciążę? Bądźcie szczere do bólu
No własnie ja mam ten sam "problem", 6dpo spadła mi temepratura i dzisiaj znowy skok.. sama nie wiem co to oznacza..
-
Spadki się w cyklu zdarzają. To normalne. A 6dpo to może ale nie musi być spadek implantacyjny.
-
IZOSTAR wrote:A u mnie myślicie, że owu była czy dziś będzie? Zawsze mi wypada 2 dni po pozytywnym teście owu. Ale dziś drugi dzień wyższych tempek i kremowy sluz... sama nie wiem...
-
Hopeless wrote:Spadki się w cyklu zdarzają. To normalne. A 6dpo to może ale nie musi być spadek implantacyjny.
Pierwszy raz mi się taki spadek trafił
Oby to była implantacja.. chociaż przez rok starań nic nie wyszło, to i sceptycznie teraz jestem nastawiona -
A czy któraś z Was odnotowała ok 8dpo sluz płodny, rozciągliwy raz kremowy a raz przezroczysty....niby postanowiłam nie doszukiwać sie żadnych oznak a jednak haha ...ale na serio taki sluz w tych dniach cyklu mam pierwszy raz szyjka bardzo miękka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:07
-
nick nieaktualnyKobietki mam pytanie. Pokrótce opiszę mój obecny stan:
cykle- 27-31 dni
04.11.- @
13-14dc- ból jajników, współżycie (wieczorami), test ovu negat., śluz płodny, ból podbrzusza
15 dc- ból podbrzusza, test ovu negat.
16dc - test ovu pozytyw., współżycie (wieczorem), ból podbrzusza
17dc.- test ovu negat.
18-20 dc- ból piersi przy dotykaniu
17-21dc- temperatura 37,1- 37,2
Czy to normalne żeby od 17 dc (aktualnie jestem w 21 dc) utrzymywała mi się temperatura 37,1-37,2?
Niestety nie mierzyłam temp. wcześniej. Tzn. był krótki epizod z rok temu i na początku cyklu miałam temp. około 36,4.
Szybko zakończył mi się ból piersi, trwał tylko 18-20dc. Dzisiaj już aby czuć jakąś tkliwość piersi musiałabym się w nie uderzyć Dziękuję za odpowiedź. Jestem świeżynką w staraniu się o Dzidziusia- to nasz pierwszy cykl starań z mężemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:51
-
Dziewczyny pomożecie z moim wykresem ? Już sama nie wiem kiedy miałam tą owulkę.
Od 11 dc robiłam testy owu. 11 dnia wyszły dwie takie same czerwone kreski, 12 tak samo. -
nick nieaktualnymycha91 wrote:Dziewczyny pomożecie z moim wykresem ? Już sama nie wiem kiedy miałam tą owulkę.
Od 11 dc robiłam testy owu. 11 dnia wyszły dwie takie same czerwone kreski, 12 tak samo.
A czy czasem nie zaczyna Ci się teraz właśnie? Bo ja tak interpretuję ten wykres... -
Jula91 wrote:A czy czasem nie zaczyna Ci się teraz właśnie? Bo ja tak interpretuję ten wykres...
Jeśli tak to słabo, bo szyjka się zaczyna zamykać i twardnieć, a i śluz się zrobił moooocno biały i gęsty. -
Cześć Dziewczyny!
Szybkie pytanko, bo się trochę rano zdziwiłam: czy jest możliwe, by w 9 dpo pojawił się rozciągliwy, ewidentnie płodny śluz? Znaczy się, jest możliwe, bo jestem tego przykładem ale czy oznacza to druga owulację czy co?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
@Klara Wysocka - na 99,9% nie jest to druga owulacja. Z szybkiego researchu w internetach wychodzi, że dość często tak się zdarza, że przed @ występuje taki pseudopłodny śluz i jest to spowodowane spadkiem progesteronu przed miesiączką. A patrząc na twój wykres, ja bym wyznaczyła ci owulację wcześniej w 14 dniu cyklu, a więc dzisiaj byłby 11 dpo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 14:30
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB