Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStaraniowa w ostatnich dniach temperature mam bardzo dziwną skacze mi raz 37.4 następnie 37.8 i znów 37.4 , nie wiem co się dzieje w sumie to się przygotowałam na okres i jestem pewna że okres przyjdzie ale jeszcze mi się tak nie spóźniał piersi bolą mnie jak by bardziej wciąż się czuję tak jak bym za chwile miała mieć okres a tu nic jutro z rana zrobie test to napisze
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny proszę, czy może któraś z Was spojrzeć na mój wykres i pomóc mi w interpretacji? Ovufriend już dwukrotnie zmienial mi potencjalny termin owulacji jednak nawet ten obecny nie jest ostateczny bo linia wciąż jest przerywana. Temperatura swoje, testy owu swoje a objawy swoje.. i bądź tu mądry. Cykle mam zwykle 28dniowe choć zdarzaja sie tez takie po 27 i 30 dni. Pomóżcie
-
miekkie kapcie wrote:Dziewczyny proszę, czy może któraś z Was spojrzeć na mój wykres i pomóc mi w interpretacji? Ovufriend już dwukrotnie zmienial mi potencjalny termin owulacji jednak nawet ten obecny nie jest ostateczny bo linia wciąż jest przerywana. Temperatura swoje, testy owu swoje a objawy swoje.. i bądź tu mądry. Cykle mam zwykle 28dniowe choć zdarzaja sie tez takie po 27 i 30 dni. Pomóżcie
Testy ovu z zasady się robi do pierwszego pozytywu. Ciekawa jestem czy jak usuniesz te kolejne pozytywy linia będzie ciągła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 15:30
-
Hopeless wrote:Wg mnie wszystko się zgadza. 13dc masz pozytyw ovu, śluz rozciągliwy i skok.
Testy ovu z zasady się robi do pierwszego pozytywu. Ciekawa jestem czy jak usuniesz te kolejne pozytywy linia będzie ciągła?
Dziekuje Ci Hopeless za odpowiedz. Pewnie masz racje.. tylko zastanawia mnie skad wtedy pojawiloby sie to obecne dwudniowe plamienie wraz z bolem/ciagnieciem jajnikow? Zwykle nie odczuwalam bolu owulacyjnego a plamienie w srodku cyklu jesli mi sie pojawialo to tylko jednorazowe, chwilowe.. nigdy nie trwalo dwoch dni. A teraz nie dosc ze sa uciazliwe to jeszcze dwa i trzy dni po wyznaczonej przez program ovulki. Szalenstwo. -
miekkie kapcie wrote:Dziekuje Ci Hopeless za odpowiedz. Pewnie masz racje.. tylko zastanawia mnie skad wtedy pojawiloby sie to obecne dwudniowe plamienie wraz z bolem/ciagnieciem jajnikow? Zwykle nie odczuwalam bolu owulacyjnego a plamienie w srodku cyklu jesli mi sie pojawialo to tylko jednorazowe, chwilowe.. nigdy nie trwalo dwoch dni. A teraz nie dosc ze sa uciazliwe to jeszcze dwa i trzy dni po wyznaczonej przez program ovulki. Szalenstwo.
-
Też bym obstawiała, że owulacja przypadła 13 dnia cyklu. Trzymam kciuki!
PS. Ja też nigdy nie czułam bólu/kłucia jajników w dniu owulacji, a jednak teraz tak mam...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
miekkie kapcie wrote:A może ktoś jeszcze się wypowie?
słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Hopeless wrote:Paula wrocilas? To Ty?
Moj wczesniaczek z 33tc
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. W sumie skok i sluz wskazywalby na owulke w 13dc.. juz pomijajac te testy faktycznie. Plamienie chyba rzeczywiscie warto sprawdzic u lekarza, choc nie sa ani wielkie ani uporczywe.. po prostu pomyslalam ze moglyby wskazywac na owulke w 15dc bo wtedy tez byl drugi skok temperatury o 0,2 stopnia. Dodatkowo wraz z plamieniami pojawily sie bole jajnikow (tzn zgaduje ze jajnikow bo nigdy wczesniej takich nie mialam a odbieram je jako klucie w podbrzuszu i lekkie skurcze). Bo gdyby owu byla 13dc to na bole owulacyjne i plamienia z tym zwiazane w 16 i 17dc byloby juz chyba za pozno, prawda? A z kolei na zagniezdzenie chyba za wczesnie..?
-
Dziewczyny ja już nie wiem kompletnie jak interpretować moje wykresy. Wcześniej miałam skoki temp wyraźne, zaraz po owulacji, a w tym cyklu jakoś tak stopniowo ta tempka rosła i nie wiem już czy mi ovu dobrze wyznaczył, że owulacja była, czy może nie?
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 20:20
-
gucia_k wrote:dziewczyny pomocy...zgupialam...zawsze po odtawieniu dupka 3-4 dnia okres a tu sama niewiem...test negatywny..
-
Spokojnie. Zobaczysz co będzie jutro. To może być spadek implantacyjny. To może być jakieś majtniecie progesteronu podobno takoze być przez silny stres, wychlodzenie, brak snu.
Dziś się nie martw. Zobaczysz jutro.Hugolina89 lubi tę wiadomość
-
Hej, mam prośbę czy mogłaby któraś z Was mi doradzić, proszę? Ovu wyznaczył mi owulację 12 dnia cyklu. Fakt, że podskoczyła mi tempka, ale o 0,1 stopnia dopiero później już normalnie o ponad 0,2 stopnia. Wg mnie ovu była później - 15 dc. A co Wy myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:06
-
Też bym bardziej obstawiała 15 a nawet i 17dc zaznaczyłaś śluz płodny i może dlatego program tak Ci wyznaczył. Byś go usunęłam i możliwe, żeby zmieniła się data owulacji. To tylko program. Sama wiem z doświadczenia, że miałam takie cykle, że program po 3 a nawet 4 razy zmieniał termin owulacji .
Moj wczesniaczek z 33tc
Hej Paula. Bardziej 15 dc, bo u mnie po owu zawsze na początku mam 36,4 i później rośnie. Przed mam koło 36,1. Spróbuję skasować ten śluz i może mi przesunie. Tak pytam, bo po 3 temperaturze wyższej myślałam, że mi zmieni dzień owu. Dzięki bardzo za odpowiedź. Wolałam się kogoś jeszcze zapytać.