Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny luknijcie mi na wykres. Czy to normalne takie skoczki przed owulka czy zle mierze dowcipnie? Zasze wkladam na ta sama glebokosc i opieram termometr o ta sama strone....
Poprzedni cykl z ust
https://ovufriend.pl/graph/7ba464f29e53a62342f00ef239d5543c -
Musisz wierzyć. Moja ciąża była pierwszą, upragnioną... Bardzo się z mężem cieszyliśmy. I ciąża straconą. Jednak muszę wierzyć, ze w końcu przytule moje dzieciątko. Miałam termin na kwiecień...Prawie za chwilę...
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja też poronilam we wrzesniu. Kilka dni po Tobie. Jednak wtedy nie chcialam tego dziecka. Chciałam jeszcze pojechac z dziećmi na wakacje i kupić wiekszy samochód. Ale w momencie gdy zaakceptowalam sytuacje i zaczęłam sie cieszyć, straciłam je...
-
hej dziewczyny
Kolejny cykl i niestety jakiś on dziwny
Poprzedni był bezowulacyjny. Na początku tego cyklu wiedziałam, że coś jest nie-tak gdyż ból piersi doprowadzał mnie do szału
Czy możecie zerknąć i podpowiedzieć mi czy Waszym zdaniem faktycznie mogła tak szybko wystąpić owulacja? Albo wcale jej nie było?
-
Myślę, że OF dobrze wyznaczył owulację. Oczywiście mogła przyjść nieco wcześniej, albo później, ale skok ewidentnie jest w 11 dc.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ja również prosze o opinie na temat wykresu:) Jak oceniacie szanse?
https://ovufriend.pl/graph/9f0230935a4348e945f31e9e23c56dccKrzyśka -
@z_miasta_Łodzi - no nie, to niemożliwe, żeby było 23 dpo i nie było ciąży
Myślę, że owu miałaś gdzieś w okolicach 23 dc. Dziwne jest, że nie zaobserwowałaś w tym czasie śluzu płodnego... Ale brałaś Duphaston w tym czasie, więc może on jakoś wpłynął na to...
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Dzięki za informację, choć byłam przekonana że jednak owulację miałam wcześniej - wskazywały na to testy i ból podbrzusza. W 23 dc obniżyła mi się i otworzyla trochę szyjka, ale myślałam że to już na @. Ciekawa jestem zatem jak duphaston wpływa na owulację, jeśli się go weźmie dużo przed, bo gdzieś czytałam że w ogóle ja blokuje, a tutaj wygląda jakby ją po prostu opoznil. Ech, już kolejny raz ovu wprowadza mnie w błąd!Starania od czerwca 2016
Syn - 2011 r. -
z miasta Łodzi wrote:Dzięki za informację, choć byłam przekonana że jednak owulację miałam wcześniej - wskazywały na to testy i ból podbrzusza. W 23 dc obniżyła mi się i otworzyla trochę szyjka, ale myślałam że to już na @. Ciekawa jestem zatem jak duphaston wpływa na owulację, jeśli się go weźmie dużo przed, bo gdzieś czytałam że w ogóle ja blokuje, a tutaj wygląda jakby ją po prostu opoznil. Ech, już kolejny raz ovu wprowadza mnie w błąd!
Też mam pewne obiekcje. Temperaturę masz ładną, więc szansa jest
U mnie skoku nie było póki co, za wcześnie na owu, a ból jajników jest, śluz płodny był, testy owu dwa z podwójną linią, dzisiaj rano tylko jedna kreska.
Ovu nie wyznaczył owulacji.
Jestem w kropce.
-
Gagarek, a gdzie mierzysz temp? Bo ja w ustach i czasem mam wrażenie, że moje wyniki są przekłamane jeśli np. zmarzne w nocy, albo do łóżka przyjdzie synek i grzeje. Więc czasem nawet nie jestem pewna swoich ewidentnych skoków.Starania od czerwca 2016
Syn - 2011 r. -
W pochwie, co rano, bladym świtem zanim po telefon sięgnę
I tylko tak chodzę i próbuję mojemu tłumaczyć o co chodzi. To zapytał dzisiaj tylko :"to co? skoczyła ta temperatura czy nie?". Hihih, może w końcu się nauczy.
Choć sam przyznał, że twierdził przez pół swojego życia, że zajście w ciążę to taka prosta sprawa
Nie jest kolorowo, chyba zluzuję, albo ovu trochę przekłamuje, może to jakieś dziwne algorytmy i zwyczajnie trzeba słuchać swojego organizmu. -
_mamofaza wrote:Zerkniecie na mój wykres? Możliwe, że owulacja tak szybko? ;>