Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nadia199191 wrote:https://ovufriend.pl/graph/64018fbe5f081b3ec7980550e193565d może któraś z was zerknąć i powiedzieć czy dzisiejszy spadek może świadczyć o zbliżającym się okresie? czy jest jeszcze szansa na ciążę?
Szansa zawsze istnieje jak to mówią dziewczyny na forum "nie ma @ jest nadzieja"
Nadia uzbrój się w cierpliwość i zatestuj ponownie w 29dc, jak do tego czasu nie przyjdzie @, powodzeniakir AA, oboje HLA C1 C2
👨👩👧👧❤❤ -
m_d_f wrote:Gril25, nie jesteś w drugiej fazie. Temperatura rośnie, ale nie ma skoku. Pisałaś, że wystarczy do skoku temperatura wyższa o 0,05 stopnia. Zgadzam się, doczytałam sobie info na ten temat. ALE ta temperatura ma być wyższa od najwyższej z 6 niższych przed skokiem. A u Ciebie po pierwsze - nie ma nawet 6 temperatur, więc interpretacja jest zaburzona, po drugie nawet jeśli opierać się tylko na tych, które są, to najwyższa ma 36,6, a dzisiejsza jest dokładnie na tym samym poziomie, więc wzrost jest zerowy.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Już nie mam siły..... Dziś też jest 36,6 żadnego skoku... kiedy ta cholerna owulacja będzie ? . Może była wczoraj ale skok będzie później? Jutro nie będę mierzyć bo dziś przychodzi przyjaciółka i będziemy pić winko i oglądać Greya .[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Czy któraś doświadczona mogłaby mi zasugerować o co chodzi z moimi cyklami jak na przemian raz cykl jest wzorowy, temp. ładnie rośnie i spada przed okresem, a w następnym miesiącu temp. za bardzo nie rośnie i wykres jest zygzakowaty? Mierze 4 m-ce i zaobserwowałam taką zależność na przemian.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Prawdopodobnie to przypadek Chociaż może być tak że jeden jajnik jest u Ciebie "dominujacy" i ten cykl kiedy owulka jest z niego ma wykres ładny, a ten drugi trochę gorszy. Nie ma się czym zamartwiać, ja mam tak, że mam średnio tylko jedną na 4 owulacji z lewego jajnika, bo zanim lewy się ruszy to go prawy wyprzedza Tak mi gin tłumaczył. Nie wpływa to na długość mojego cyklu
-
Dzięki, uspokoiłaś mnie. Właśnie długość cyklu przez ostatnie 3/4 roku jak w zegarku po 29 dni, dlatego mnie to zaniepokoiłoStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Witam, czy ktoras z Was moglaby zerknac na moj wykres i powiedziec mi dlaczego dzis ta temepratura jest tak nisko? Testy owu nic nie pokazuja w najblizszym czasie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Mamookruszka Twój wykres wygląda wzorowo nie wiem jakie miałaś poprzednie wykresy, ale tutaj skok jest konkretny, a i serduszek też sporo, także coś może z tego być
Karma, testy owu nie dają pewności, są tylko pomocne. Na mój gust wygląda, że owulację masz dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 16:14
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Dziewczyny, a może któraś na mój wykres spojrzeć ?
OF wyznaczył mi owu na 13 dc, ale wg mnie była 11 dc. Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test, wiem, że za wcześnie, negatyw. A dziś zaczyna mnie boleć jak na okres sprawdzam wykresy dziewczyn z ciążą i niby też miały miesiączkowe bóle w okolicach spodziewanej @, a potem plusik zielony.
Jak myślicie, jest u mnie jeszcze szansa?
Może któraś z Was będąca mamą miała już takie doświadczenieJezu ufam Tobie
JaKa wrote:
Karma, testy owu nie dają pewności, są tylko pomocne. Na mój gust wygląda, że owulację masz dzisiaj
No wlasnie z wykresu z tego spadku tempki mi na owu wyglada.
Ha i tez wiecznie przeglada wykresy innych dziewczyn i porownuje.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
JaKa, dzięki u mnie takie temperatury to tylko przy pomiarach o 9-10 a nie o 7 albo przy przeziębieniu. Chyba pierwszy raz temperatura od razu poszybowała do takich wartości i to od razu po owu.
Co do wykresu i testowania to rzeczywiście jest jeszcze trochę za wcześnie, przed 10 dpo są marne szanse na pozytyw, poczekaj cierpliwie jeszcze kilka dni
Patrzę na Twój wykres i nie rozumiem dalszego of wyznaczyło owulację w 13dc... Na moje była w 11dc
Karma, wydaje mi się, że owu może być dziś także do dzieła KochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 17:01
-
Mamookruszka, myślę, że OF wyznaczył owu sugerując się testem owulacyjnym, wtedy też jeszcze był dodatni. Ja nie ufam im do końca, bo wiele razy mimo, że owu była to pokazywały - Ale zaznaczam je jako dodatkowy objaw.Jezu ufam Tobie
Zerkniecie na mój wykres? Teoretycznie owu mogła już być - 12dc (tak sugerował of), nie było wtedy serduszka... Za to teraz standardowe sygnały wskazują na dni płodne. Przyznam się, że trochę zawaliłam mierzenie temp. w weekend. Byłam tak wyczerpana, że spałam po naście godzin, dlatego zdecydowałam się ignorować sobotni i niedzielny pomiar. Tak czy inaczej, potrzebuję pomocy w interpretacji tematu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 00:13
XyZ
-
Hej Kobitki!
To mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki. Tak zagładam do wielu z Was na wykresy, przeczesuje wykresy również w galerii, ale takich temperatur jak ja mam to nigdzie nie widziałam - pomijam fakt że raczej cykl bezowulacyjny. Ale te tempki poniżej 36,0 ?
Możliwe we przez to że mierzę pod językiem?
A i w 4 dc zrobiłam sobie badania:
TSH: 1.83
PROGESTERON: 0.20
PROLAKTYNA: 11.80
Któraś z Was może mi coś powiedzieć na wyniki prolaktyny i progesteronu - niby mieszczę się w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 07:15
-
nick nieaktualnyTheNatka wrote:Hej Kobitki!
To mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki. Tak zagładam do wielu z Was na wykresy, przeczesuje wykresy również w galerii, ale takich temperatur jak ja mam to nigdzie nie widziałam - pomijam fakt że raczej cykl bezowulacyjny. Ale te tempki poniżej 36,0 ?
Możliwe we przez to że mierzę pod językiem?
A i w 4 dc zrobiłam sobie badania:
TSH: 1.83
PROGESTERON: 0.20
PROLAKTYNA: 11.80
Któraś z Was może mi coś powiedzieć na wyniki prolaktyny i progesteronu - niby mieszczę się w normie.
Hm co do mierzenia temperatury, to ja swoją też mierzyłam pod językiem. To chyba zbytnio nie ma znaczenia. Ważne jest by mierzyć je z rana, przed wstaniem po conajmniej 3 godzinach snu.
U Ciebie mierzenie jest o tej samej porze, więc tu chyba wszystko jest ok.
TSH też masz dobre.
Za podwyższone temp. odpowiedzialny jest progesteron właśnie, a co do prolaktyny to niestety ale nie wiem.