X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Spadek temperatury 8dpo
Odpowiedz

Spadek temperatury 8dpo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Co oznacza spadek temperatury 8 dni po owulacji? Właśnie w tym dniu temp spadła z 37,0 na 36,8.
    Czy jest to w normie?
    Czy może to sugerować zagnieżdżanie się zarodka?

• Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem jak najbardziej. Między 6 a 12 dniem może bardz nie musi występować jeśli doszło di zaplodnienia. Weź pod uwagę czy nic nie mogło spowodować spadku. Myślę ze mogę pogratulować :)) czekam na testowanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super nowina. Dziękuję ☺
    Dam znać jak będę testować.

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bardzo obiecujący sygnał ale mimo wszystko póki co radziłabym zachować zimną krew. Ja w ostatnim cyklu też miałam taki spadek właśnie w 8dc i byłam już niemal na 100% pewna że to ciąża (we wcześniejszych cyklach nigdy mi się taki spadek nie przytrafił) a tu @ przylazła normalnie. Mam nadzieję że u Ciebie ten spadek rzeczywiście oznacza zagnieżdżenie, są na to spore szanse. Trzymam kciuki :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie też to mogło wskazywać ale około 60 % statystycznie ulega samodestrukcji ze tak powiem i nawet nie wiemy że do zapłodnienia doszlo

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też tak myślę że może to było zagnieżdżenie lub jego próba, niestety nieudana

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź zobacz jeszcze mój wykres bo 1 miesiąc dopiero. Myślisz ze owulacja była? Zakładałem wątek ale póki co echo, dziwny spadek po wzroście więc nie wiem co myśleć

• Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy miesiąc biorę c astagnusa bo straszny psm miałam on wpływa jakoś na temp ?

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja była, spadek drugiego (lub trzeciego) dnia wyższych temperatur się zdarza, nie jest to nic niepokojącego.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki za odpowiedź teraz normalnie temperatura powinna wzrosnąć jeżeli by doszło do zapłodnienia a jeżeli nie to na tym poziomie będzie się utrzymywała do @ czy na jakiej zasadzie to działa?

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji temperatura wzrasta i utrzymuje się na wyższym o co najmniej 0,2 stopnia poziomie od temperatury sprzed owu. I tak do @, wtedy zaczyna spadać. Nie można z temperatury odczytać, czy doszło do zapłodnienia. Niby jest coś takiego, że przy zagnieżdżeniu zarodka temperatura przez jeden dzień jest spadek, ale to nie jest żadna reguła.

Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Zamrożony 3AB
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy zagniezdzeniu to wiem ale nie byłam pewna czy ma wzrastać czy nie. Dzięki czyli wzrost temperatury świadczy że pechezyk pękł i jest normalnie ciałko żółte czy ss jeszcze jakies wyjątki co do.tego wzrostu

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nawet wzrost temperatury nie daje 100% pewności, że doszło do owulacji. Jest coś takiego jak LUF, wtedy jest skok i wyższa temperatura, ale owulacji nie ma.

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Zamrożony 3AB
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś mi spadła zobaczymy jak będzie jutro czy wzrost czy dalej będzie na niższym. Jeśli się nie podniesie myślicie że mogła bym brac luteine póki @ nie przyjdzie?

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm :/ Ja tez zglupialam wlasnie. 31 cykl staran, wiec nie nakrecam sie na zapas. Ale wlasnie mi OF wywalil kreske owu, bo mi tempka spadla ponizej kreski.

Owu ok 12-13dc, temp skoczyla w gore ladnie. Utrzymywala sie na poziomie przez kilka dni. 5-6 dpo mialam plamienie brazowawe, dzisiaj juz nie ma sladu. I tempka mi nagle spadla dzis o cale pol stopnia. Eee???.....
    Czy to moze byc po Clo albo luteinie?

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 ekspertem nie jestem,ale mi sie osobiscie wydaje,że owu jeszcze nie było u Ciebie.Oczywiscie ovu t tylko system moze sie mylic.Rozumiem,że nie miałas monitoringu ?

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie, ponoc w szpitalu u mnie nie maja sprzetu :P Ale owu mialam wyznaczona sluzem, temperatura i dodatkowo testem. Jajniki bolaly i bralam Clo, wiec raczej owu byla 12-13 dc. Nigdy nie mam pozniej niz 14dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:25

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ