X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów starania po poronieniach- prosze zobaczcie wykres
Odpowiedz

starania po poronieniach- prosze zobaczcie wykres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • julia2013 Nowa

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Jestem nowa na forum i ogólnie świeżak w obserwacji cyklu
    Przybliżę pokrótce swoją historię:
    Mam 23lata, o 2 lat jestem mężatka. Do listopada 2012 brałam antykoncepcje hormonalną doustną (navynette, jasminella, zoley). W kwietniu 2014 mieliśmy sytuację awaryjną- było podejrzenie ciąży pozamacicznej, później wykluczone. Od tego moment zapragnęliśmy stać się rodzicami. W czerwcu test pokazał dwie kreski, w sierpniu straciłam swoje Maleństwo. W grudniu staraliśmy się znowu, styczeń znowu przyniósł nam Dzieciątko- Bąbelka, jednak odszedł zbyt szybko- 8tc.
    Przeszliśmy masę badań, ogólnie wyniki sa raczej poprawne (mam niedoczynność białka s, obecność przeciwciał ANA, spadające p/c antyfosfolipidowe- prawdopodobnie APS ujawniający sie w ciąży oraz dysplazja szyjki macicy cin 1 na chwilę obecną nieonkogenn, ale powiększająca się).

W tym cyklu zaczęliśmy po raz 3 starać się o dzidziusia- bardzo chciałabym, aby tym razem się udało, bo bardzo źle przeszłam to psychicznie (( [wklejam link do mojego wątku na forum Stowarzyszenia Rodziców po Poronieniu- jakby ktoś chciał poznać bliżej moją historie, bo już nie mam siły jej znowu opisywać http://www.poronienie.pl/forum/topic.php?id=6728 ]

Mam do Was prośbę! Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i powiedzieć mi czy ten dzisiejszy spadek temperatury źle wróży, znaczy zwiastuje @? Ja kompletnie się na tym nie znam, chcę się nauczyć!
    Proszę napiszcie mi co ogólnie myślicie o tym moim cyklu i wgl
    Będę wdzięczna za każdą poradę!

Oto mój wykres:
    https://ovufriend.pl/graph/fdd2857b9903bd23d69cba469be5468f

ostatnie 3 cykle miałam 31. dniowe

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ