X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Suchość w ustach a pomiar temperatury
Odpowiedz

Suchość w ustach a pomiar temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Betka1986 Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano przy mierzeniu temperatury często mam po nocy suchość w ustach czy ta suchość zaburza w jakiś sposób pomiar? Mam wrażenie że zaniza ale to może tylko moje odczucie :-)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka1986 pomiaru temp nie zakloca nic oprocz wypitego poprzedniego wieczoru alkoholu, antybiotyki, choroba, wstawanie w nocy, sen krotszy niz 3 godz. Wszystko zalezy czy jakim termometrem i gdzie robisz pomiar :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Betka1986 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię w ustach elektrycznym. Zastanawiałam się nad pochwowym pomiarem ale mój termometr mierzy coś dziwnie krótko w pochwie. Jakieś 20 sekund i już sygnał dźwiękowy że koniec pomiaru więc boje się że to nie będzie wiarygodne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:34

• AgataR Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam owulacjny microlife mierzy kilka sekund i nigdy nie mialam klopotu z pomiarem :) mierze dopochwowo w ustach mysle ze bylby dla mnie malo wiarygodny pomiar :) wazne zebys przed pomiarem nie wstawala 3 godz nie ruszala sie i dokladnie wsadzila termometr dosc gleboko i trzymala zeby sie nie wysliznal :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Betka1986 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super :-) bo ja mam ten sam :-) to od następnego cyklu przerzucania się na pochwę ;-) dzięki za pomoc :-*

AgataR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki głośny termometr polecicie? Nie słyszę microlife spod kołdry.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze od pół roku w ustach i nigdy nie mam problemu z dokładnością. Zawsze w tym samym miejscu dotykając skóry. Wykresy zawsze wychodziły prawidłowo. Mierząc w pochwie trzeba potem myć po każdym użyciu, mało to dla mnie higieniczne zresztą.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko w ustach badam, i też wykresy ładne wychodzą. Tylko lepiej mierzyć w tym samym miejscu pod językiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:29

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ