X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Suchość w ustach a pomiar temperatury
Odpowiedz

Suchość w ustach a pomiar temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Betka1986 Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano przy mierzeniu temperatury często mam po nocy suchość w ustach czy ta suchość zaburza w jakiś sposób pomiar? Mam wrażenie że zaniza ale to może tylko moje odczucie :-)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka1986 pomiaru temp nie zakloca nic oprocz wypitego poprzedniego wieczoru alkoholu, antybiotyki, choroba, wstawanie w nocy, sen krotszy niz 3 godz. Wszystko zalezy czy jakim termometrem i gdzie robisz pomiar :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Betka1986 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię w ustach elektrycznym. Zastanawiałam się nad pochwowym pomiarem ale mój termometr mierzy coś dziwnie krótko w pochwie. Jakieś 20 sekund i już sygnał dźwiękowy że koniec pomiaru więc boje się że to nie będzie wiarygodne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:34

• AgataR Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam owulacjny microlife mierzy kilka sekund i nigdy nie mialam klopotu z pomiarem :) mierze dopochwowo w ustach mysle ze bylby dla mnie malo wiarygodny pomiar :) wazne zebys przed pomiarem nie wstawala 3 godz nie ruszala sie i dokladnie wsadzila termometr dosc gleboko i trzymala zeby sie nie wysliznal :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Betka1986 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super :-) bo ja mam ten sam :-) to od następnego cyklu przerzucania się na pochwę ;-) dzięki za pomoc :-*

AgataR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki głośny termometr polecicie? Nie słyszę microlife spod kołdry.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze od pół roku w ustach i nigdy nie mam problemu z dokładnością. Zawsze w tym samym miejscu dotykając skóry. Wykresy zawsze wychodziły prawidłowo. Mierząc w pochwie trzeba potem myć po każdym użyciu, mało to dla mnie higieniczne zresztą.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko w ustach badam, i też wykresy ładne wychodzą. Tylko lepiej mierzyć w tym samym miejscu pod językiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:29

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ