temperatura a duphaston
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag-ko wrote:
Ja od owulacji codziennie mam bóle jajników. Albo lewego, albo prawego, albo obu. Dodatkowo dziś dziwny ból całego podbrzusza. Kłucie, ciągnięcie. Dziś jest mój 8 dpo. -
FASIA - miałam nadzieję że to kłucie i dziwne skurcze w dole brzucha ok 9 dnia po to ból implantacyjny. U Ciebie było to samo i test z krwi nic nie wykazał.
Chyba trzeba to dołączyć do reakcji po Duphastonie.
Jak u mnie teraz się nie uda to robimy przerwę w staraniach na 2-3 cykle.Karolcia27 lubi tę wiadomość
Synek: 25/10/2010
[*]: 18/12/2014 (11tc) -
Ja już za "stara" jestem na przerwy Jak nie ten cykl to następny. Działamy z mężem jak się tylko da. Próbuję sama ustalić jakie mogą być przyczyny niepowodzeń, bo wszyscy lekarze mnie olewają i każą czekać. Ja już nie chcę czekać... ileż można ...
Redhotka, zabcia 41 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Drogie Panie!
Jestem 4 dzień (zaczęłam zażywać w 17 dc) na Duphastonie, którego zadaniem ma być pomoc w zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży. Oczywiście starałam się przeczytać dużo na temat objawów, bo ciekawość mnie zżera Niestety z informacji które udało mi się zgromadzić, wiem, że Duphaston daje objawy 100% ciążowe. U mnie właśnie tak jest: zgaga, temperatura ok.37, bóle podbrzusza, puchnę-tzn.gromadzę wodę, a o piersiach już lepiej nie mówić...Jak tak mam się czuć do 21.03. (26 dc) i tylko z powodu tych tabletek to chyba zwariuję... Pozdrawiam Was mocno i życzę Wielkiego Spełnienia... -
wg mnie duphaston nie podwyższa temperatury, wiem to z własnego doświadczenia, w zeszłym cyklu brałam 2x dziennie i tempki były niższe niż teraz, kiedy biorę 1x...
gdyby nie duphaston to nie miałabym mojego Cudu, Gracjana, który ma dziś 12 lat, jest zdrowy i inteligentny i daje mi w kość
w ciąży z NIm plamiłam do 15 tyg i duphaston pomógł utrzymać ciążę...
Pozdrawiam Was ciepłoBiała, Mag-ko, Justeck, Sabina, Elfik, Izik, Rutelka, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Hej ja od dzis biorę Duphka bo mozliwe, że jestem w ciąży a mam za soba pozamaciczną i obumarłą w 10 tc. Biorę go od dziś 2x dziennie po 1 tabletce. Na podtrzymanue w razie jest dzidzia. Strasznie się denerwuję. Mam nadzieje, że się uda/ło. Nue wiem kiedy testowac bo ovu wyznaczyło mi ovulke na 6 dni temu ale od 8-9 dni dopiero znow mierze tempke więc nie st w 100% wiarygodna ta ovulka w tym czasie. Przed wczoraj i wczoraj lekko plamilam ,,brązowe niteczki i telikatnie zabarwiony na różowo śluz'' dziś jak robilam siusiu tez ciu ciuteczkę było. Tempka pomalu mi rosnie.... @ brak.... czy przyjdzie w razie czego jak biore Duphaston? Czy trzeba go odstawiac jak luteine aby wywołać? Ciekawi mnie jutrzejsza tempka. Ponoc on nie zawyza?Chwalebny Ojcze, święty Dominiku, który otrzymałeś od Boga tyle pomocy dla tych, którzy polecają się Tobie w obrazie z Soriano , weź także i mnie pod swoją łaskawą opiekę i wyjednaj łaski dla duszy oraz inne dobrodziejstwa, tak mi obecnie potrzebne. Amen.
-
nick nieaktualny
-
A czy któraś miała objawy dopiero po odstawieniu? u mnie mineło już 6 dni, okresu nie ma a wykres dziwnie równy, nigdy takiego nie miałam...ból podbrzusza pojawił sie w 9 i 10 dpo..biust boli z kazdym dniem bardziej ...a testy negatywne...czy to możliwe że po leku? Boje sie nakręcać na ciążę...
-
Agis wrote:A czy któraś miała objawy dopiero po odstawieniu? u mnie mineło już 6 dni, okresu nie ma a wykres dziwnie równy, nigdy takiego nie miałam...ból podbrzusza pojawił sie w 9 i 10 dpo..biust boli z kazdym dniem bardziej ...a testy negatywne...czy to możliwe że po leku? Boje sie nakręcać na ciążę...
KarolciaS lubi tę wiadomość
Synek: 25/10/2010
[*]: 18/12/2014 (11tc) -
Agis wrote:A czy któraś miała objawy dopiero po odstawieniu? u mnie mineło już 6 dni, okresu nie ma a wykres dziwnie równy, nigdy takiego nie miałam...ból podbrzusza pojawił sie w 9 i 10 dpo..biust boli z kazdym dniem bardziej ...a testy negatywne...czy to możliwe że po leku? Boje sie nakręcać na ciążę...
Ja zawsze dostawałam @ na 3-4 dni po odstawieniu, a ostatnio dostałam miesiączkę po 8 dniach. Piersi wielkie jak balony, ciężkie, ból jajników, testy ciągle negatywne. Też troszkę nakręcałam się na ciążę ale nic z tego nie wyszło ... Także myślę, że warto zaczekać -
nick nieaktualnyCzy któraś nie miała dużego skoku temperatury przy Duphastonie, tudzież po owulacji temperatura nie skoczyła? W zeszłym cyklu bez Duphastonu po owulacji był skok. Cykle miałam zwykle 29-30 dniowe. Zeszły miał 27 dni, wcześniejszy 37 dni. Porobiły się jakieś anomalia, coraz więcej dni w cyklu mam plamienia, często boli mnie podbrzusze. Od 2 miesięcy biorę Bromergon i Euthyroks, w tym cyklu lekarz kazał dołożyć Duphaston od 16 dnia cyklu przez 10 dni.
Test owulacyjny wyszedł mi pozytywny w 17 i 18 dniu cyklu. Śluz też wskazywał na owulację... Nigdy nie ma się pewności, że owulacja była, chociaż wydaje mi się, że tak, jedynie ta temperatura mnie martwi.
Co sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 22:00
-
U mnie duphaston podwyższa temperaturę i to znacznie, brałam go jak zaczęła spadać temp na wykresie ciążowym 2 razy i w dniu pierwszej tabletki temp szybowała w górę potem spadała. Teraz biorę duphaston od 18dc i również po 1 dniu brania tabletki następnego dnia rano temp z 36,80 na 37 (z 5 na 6dpo)
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę od drugiej strony. Piszecie, że dupek podwyższa Wam temperaturę, ale rozumiem, że i tak bierzecie od skoku? A co, jak skoku nie ma...?
U mnie sytuacja taka: skok zawsze, regularnie miałam w 14 dc. Gin zalecił więc dupka od 15 dc tyle, że... jestem w 17 dc a tu żadnego skoku, wręcz przeciwnie, tempka w dół. Nie wiem czy brać, bo chyba nadal nie miałam owulacji - nie wiem czy jest sens? Miałyście taką sytuację? Z lekarzem będę mogla się skontaktować dopiero jutro, w 18 dc.
-
nick nieaktualny