tempka w ciagu dnia vs rano-jaka macie
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie zazwyczaj rano niższa jest od wieczornej o około 0,2-0,3 stopnia
Ale to tylko kilkakrotnie mierzyłam z ciekawości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zrobiłam taki test wczoraj i dzisiaj. Pierwsza temperatura zmierzona o 6, druga o 7 , trzecia o 8 . Pomiędzy tymi mierzeniami spałam dalej:) różnica co godzinę była o 1 lub nawet 2 kreski wyższa czyli np. 36.3 36.5 36.7 i teraz się zastanawiam jak to zapisywać bo ja nie wstaję na budzik i budzę się bardzo często w nocy, więc mój sen praktycznie nigdy nie trwa 4 godziny ciągłe. Staram się mierzyć o tej samej porze, ale jak obudzę się godzinę wcześniej to temperatura jest dużo niższa.
-
nick nieaktualnyCoś mi nie gra z tą temperaturą, miewałam owulacje w środku dnia, a z zaleceń wynika, że trzeba mierzyć rano o tej samej porze, czyli jeśli wyskoczy mi jajeczko po 11stej i będę miała je w dobrej formie przez kilkanaście godzin, to następny pomiar, no co? Po owulacji.
Pisałam do projektu "Radość o poranku" i odpisano mi z informacją, że temperatura pojawia się po owulacji i nie u wszystkich kobiet jest skok temperatury. Coś tu mi nie gra.
Kobiety to skomplikowane zagadnienie...Zaczął mi się nowy cykl, pomierzę...ale nie wierzę. Wiem, że przed okresem i w trakcie jestem wrażliwa na zimno, no ale to jest logiczne.