TERMOMETRY
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida ja bym nie ufała termometrom elektronicznym...prowadziłam w jednym cyklu pomiary takim termometrem i wykres wyszedł ze strasznymi skokami i spadkami, teraz od dwóch cykli mierze tempkę zwykłym rtęciowym i wartości powatarzają się ,a wykres jest ustabilizowany i harmonijny w 1 fazie nisko i spokojnie, w 2 systematyczny wzrost ,a nie jakies góry i doliny
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak się zastanawiam...
w tygodniu mierzę temperaturę od razu jak zadzwoni budzik, czyli bardzo wcześnie. W weekend chciałabym pospać, więc budzik odpada bo wyje jak szalony. Mogę się obudzić o tej 6.00 zmierzyć, zapisać i spać dalej no ale bez budzika.
Macie jakieś przypominacze zamiast szalonego budzika? -
ash wrote:Tak się zastanawiam...
w tygodniu mierzę temperaturę od razu jak zadzwoni budzik, czyli bardzo wcześnie. W weekend chciałabym pospać, więc budzik odpada bo wyje jak szalony. Mogę się obudzić o tej 6.00 zmierzyć, zapisać i spać dalej no ale bez budzika.
Macie jakieś przypominacze zamiast szalonego budzika?
Kochana ja mam w telefonie ustawiony osobny alarm ale tylko na wibrację i on mi wibruje koło głowy to się budzę łapię termometr mierzę i kimam dalejdżona lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak- prawie też tak robię - mam osobny alarm ale z najcichszym sygnałem jaki zdoła mnie lekko przebudzić zeby złapac termometr i móc spać dalej Mam elektroniczny i nie muszę zapisywać, ale zawsze zerkam czy temp się zmierzyła
Mam termometr AccuTerm z dwoma miejscami po przecinku, nie dużo kosztował, w ulotce nie było żadnej info o owulacji, więc myśle, że nie musi koniecznie nazywać się owulacyjny, jestem z niego bardzo zadowolona, przez rok nigdy mnie nie zawiódł
Pismak, MarllenG lubią tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Ja mam takie same odczucia jak Mloda tez mysle ze rteciowy...elektroniczny jak uzywam to raz pika po 5 sekundach , raz po 30 sekundach a tempka zawsze inna. Nie musi byc specjalny owulacyjny termometr, choc jest dokladniejszy..ja uzywam zwyklego, rteciowego.
-
weronika86 wrote:elektroniczny jak uzywam to raz pika po 5 sekundach , raz po 30 sekundach a tempka zawsze inna.
to pikanie świadczy o tym że term. działa i mierzy temp. Raz potrzebuje więcej czasu raz mniej, nie ma co sugerować się tym pikaniem i trzeba trzymać termometr 5 min - nawet tak na ulotkach piszą
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
ja mam rtęciowy i mam w telefonie ustawione dwa alarmy:D
jeden aby mnie obudził żebym wzieła termometr a drugi żeby po 9 minutach przypomniał że mam go wyciągnąć
łatwo się przyzwyczaiłam a i pomiar mam dokładny:)Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Ja mam termometr elektroniczny z cztrerocyfrowym wyświetlaczem. Zauważyłam, ze pierwszy pomiar trwa około 2 min, drugi jest praktycznie natychmiastowy i czasami rożni się od tego pierwszego pomiaru. Tak naprawdę to na początku zastanawiałam się czy mam mierzyć zwyczajnie trzymając w ustach czy wkładać termometr pod język.Wybrałam druga opcję. Dużo też czytałam o monitorach owulacyjnych. Maja wbudowana pamięć, zapamiętują każdy pomiar, potem można wszystko wrzucić na kompa i wychodzi ładny wykres. Pokazują kiedy najlepiej starac się o dzidzie i nawet da sie wyznaczyć, w który dzień można "zrobić" dziewczynkę, a w który chłopaka. Trochę kosztują bo od 800zł-2 tysi nawet. To dobry pomysł dla osób, które naturalnie sie zabezpieczają oraz dla nas staraczek
-
ja też mam elektroniczny i jest do d*py! zaniża strasznie tempkę i nie mierzy równo. też przerzucam się na zwykły!
-
ash wrote:Wczoraj zrobiłam dwa pomiary pod jezykiem - termometrem rtęciowym i elektronicznym owulacyjnym. Wyniki były identyczne
Jestem już spokojna!
Ja swego czasu (z rok temu to będzie) prowadziłam obserwacje dwoma termometrami (elektronicznym i rtęciowym). Zdarzały się pomiary, w których wyniki niemal się pokrywały, ale niestety częściej były rozbieżności w wynikach.
Zawsze dla pewności co jakiś czas lepiej powtórzyć próbę by potwierdzić, że faktycznie elektroniczny dobrze działa, a nie, że był to jednorazowy fart. -
Jako, że termometr elektroniczny mnie delikatnie mówiąc zaczął denerwować chcę kupić rtęciowy.
Macie doświadczenie z tymi termometrami? Warto kupić?
http://allegro.pl/termometr-rteciowy-owulacyjny-szklany-i4004574365.html
http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-geratherm-basal-i4016252288.html -