test ciazowy i test owulacjny
-
nick nieaktualny
-
to są po prostu przypadki. Albo test owulacyjny jest dupny albo się ma wysokie stężenie lh w organiźmie co nie świadczy o ciąży. A jeśli test ciążowy jest pozytywny to się tylko cieszyć i nie błądzić robiąc test na ciążę testem przeznaczonym do wykazania potencjalnej owulacji.
Aleksia85 może się mylimy? pewne rzeczy są niepojęte dla prostych ludzi -
nick nieaktualny
-
Staraczka ma rację. HCG jest budową podobne do LH i może być wykrywalne przez test owulacyjny. Wiele dziewczyn w ciąży rzeczywiście podaje, że testy owulacyjne wychodzą im dodatnio. Nie jest to jednak regułą. Podejrzewam, że koleżanki, które robią test owulacyjny w dniu spodziewanej @ chcą się dowiedzieć czy są w ciąży. Ja uważam, że nawet dodatni wynik takiego testu należałoby potwierdzić testem ciążowym, a najlepiej betą, bo nie jest to moim zdaniem wynik wiarygodny, ale na pewno może dać do myślenia
Nie jestem też pewna ale chyba czytałam gdzieś, że test owulacyjny jest czulszy niż ciążowy. Nie wiem jednak czy jest informacja wiarygodna. -
nick nieaktualnyTova33 wrote:Staraczka ma rację. HCG jest budową podobne do LH i może być wykrywalne przez test owulacyjny. Wiele dziewczyn w ciąży rzeczywiście podaje, że testy owulacyjne wychodzą im dodatnio. Nie jest to jednak regułą. Podejrzewam, że koleżanki, które robią test owulacyjny w dniu spodziewanej @ chcą się dowiedzieć czy są w ciąży. Ja uważam, że nawet dodatni wynik takiego testu należałoby potwierdzić testem ciążowym, a najlepiej betą, bo nie jest to moim zdaniem wynik wiarygodny, ale na pewno może dać do myślenia
Nie jestem też pewna ale chyba czytałam gdzieś, że test owulacyjny jest czulszy niż ciążowy. Nie wiem jednak czy jest informacja wiarygodna. -
Też się naczytałam w internecie różnych opinii na ten temat. Na wielu stronach jest podane, że test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywny w ciąży. Mogę powiedzieć z autopsji, że test owulacyjny wykonany w 12 dpo wyszedł całkowicie negatywny (nie było nawet cienia), test ciążowy wykonany w 14 dpo, i to nie z porannego moczu wyszedł wyraźny, pozytywny i został potwierdzony tego samego dnia testem z krwi.
-