testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
mysia89 wrote:Znalazłam wreszcie wątek o testach... Witajcie, jestem tu nowa, chciałabym się dowiedziec czy warto kupować te testy, jedni mówia że pomagają inni ze nie... Jaka jest wasza opinia?
Najlepiej jak sprawdzisz sama na sobie.
U mnie się sprawdziły. Obserwację łączyłam z mierzeniem temperatury, badaniem szyjki i obserwacją śluzu tylko byłam tą szczęściarą, która śluzu miała zawsze bardzo dużo, a to daje bardzo dużo.
Miałam nieregularne cykle, ale zawsze dokładnie po 15 dniach od pozytywnego testu dostawałam @. Byłam też na monitoringach i miałam potwierdzenie, że owu występuje jakieś 2 dni po pozytywnym teście.
U mnie zawsze pozytywne testy były 2 dni, czasem zdarzyło się 3 ale to były pojedyncze sytuacje. I robiłam koło godziny 13 bo po powrocie z pracy zawsze jadłam, coś wypiłam i przy wieczornym testowaniu nigdy pozytywna kreska nie była tak ładnie mocna jak ja robiona koło godziny 13
Ja będę polecać.U mnie się sprawdziły. Jestem w 16 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zrobiłam test owulacyjny gdy zaczął mi boleć jajnik z prawej strony i pokazały się 2 kreski z tym że kreska testowa była dużo mocniejsza od kreski kontrolnej. Przez 2 dni miałam 2 kreskę ciemniejsze natomiast jak zrobiłam wczoraj kreski były takiego samego koloru. Dziś jednak kreska kontrolna była ciemniejsze od testowej. Jak myślicie jest szansa na ciążę wpolżyliśmy przez cały tydzień
-
Hej dziewczyny! Proszę o opinię czy test pozytywny czy negatywny. Wiadomo... Człowiek sobie wmawia to co chce zobaczyć https://zapodaj.net/93981fda01746.jpg.htmlStarania od grudnia 2016.
21.07.2017 Aniołek [*]
08.12.2019 Aniołek [*]
Marzenia się spełniają mocno w to wierzę -
Hej . Chce dolaczyc do tego watku. Otoz niestaram sie teraz (do kwietnia sie stralam) o dzidzie z przyczyn prywatnych ale chcialabym nauczyc sie odrozniac objawy na przyszlosc . Wiec robie testy owu dalej i dzis jest 10 dc . Czy mozliwe jest ze wcziraj 9dc i dzis z rana ( ten ostani na dole sprzed 30 m juz negatyw.) mam pozytywne testy owu czyli wyszloby ze juyto mam owu 11 dc. Testy robie z app femmometr i ona wskazala mi dzis ze jest owu. Cykle mam 28 lub 35 niewiem
Od czego to zalezy. Poprzedni byl 35 wiec tera wypada na 28 . Zobaczymy. https://zapodaj.net/bc4f3e8462a27.jpg.html Tu sa moje testy zaczelam w miare szybko. -
Jula😍🥰 wrote:Robie testy nawet 3 razy dziennie. Ale
Mysle ze rzeczywiscie owu byla dzis 11 dzien . Bo dzis juz jasne kreski wychodza
A może spróbuj mierzenia temperatury. Mi to bardzo pomogło poznać swoje Cykle. Wiedziałam kiedy owulacja była itp. -
Monika_1992 wrote:Pamiętaj, że musi to być termometr z dwoma miejscami po przecinku i mierzyć codziennie rano o tej samej godzinie. Ja wstaje o 6:30 a o 6 zawsze mierzę 😉 wtedy jeszcze krótka drzemka 😜😅
-
Jula😍🥰 wrote:Tak tak wiem sa odpowiednie termometry do tego. Mysle ze testy sie nue mylily . Bol jaknikiw dzis to potwierdza chyba. Jeszcze mam pytanie czy testy jeszcze pozytywne wykda w dzien owulacji czy juz nie ?
Czasem tak, czasem nie. Zależy od osoby, chorób. Dlatego warto mierzyć temperaturę i sprawdzać śluz, wtedy wiadomo, który dzień był bardziej realny. Choć przyjmuje się, że ważny jest pierwszy test pozytywny.
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)