Odpowiedz

testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Jula😍🥰 Autorytet
    Postów: 496 122

    Wysłany: 27 kwietnia, 00:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Czasem tak, czasem nie. Zależy od osoby, chorób. Dlatego warto mierzyć temperaturę i sprawdzać śluz, wtedy wiadomo, który dzień był bardziej realny. Choć przyjmuje się, że ważny jest pierwszy test pozytywny.
    Tego sluzu musze sie nauczyc wlasnie . Ale mam sporo czasu wiec na spokojnie . Chociaz czytalam ze sa kobiety ktore maja male ilosci sluzu .. i wtedy trudno im stwierdzic . Zobaczymy. Mam zamiar isc na progresteron za tydzien i zobacze czy moje bole byly owu i mysle tak robic 3 cykle pod rzad a potem jakos co 3 cykl

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2595 3497

    Wysłany: 27 kwietnia, 00:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula😍🥰 wrote:
    Tego sluzu musze sie nauczyc wlasnie . Ale mam sporo czasu wiec na spokojnie . Chociaz czytalam ze sa kobiety ktore maja male ilosci sluzu .. i wtedy trudno im stwierdzic . Zobaczymy. Mam zamiar isc na progresteron za tydzien i zobacze czy moje bole byly owu i mysle tak robic 3 cykle pod rzad a potem jakos co 3 cykl

    Z tymi bólami to na dwa razy. Raz są, raz nie.
    Moim zdaniem najlepsza temperatura i testy. Reszta to wypadkowe, które zależą od wielu rzeczy. Przynajmniej w moim przypadku się to sprawdza.

    Badanie progesteronu 3 cykle pod rząd mogą nic nie wnieść, bo owulacja może być roznie, w zależności od wieeeeeelu czynników. Ja mialam najwcześniej w 10dc, a najpóźniej w 16dc - spora różnica. Zresztą.. Badanie progesteronu nie powie Ci, kiedy mialas owulacje, tylko czy ja mialas i czy nie masz ewentualnie niedomogi lutealnej (przy czym i tak weryfikowalabym to WYŁĄCZNIE na równi z monitoringiem, bo inaczej to jest tylko gdybanie).

    Temperatura! 😊

    PS. Dziewczyny się o Ciebie martwią na wątku, który założyłas, odezwij się 😊

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Jula😍🥰 Autorytet
    Postów: 496 122

    Wysłany: 27 kwietnia, 01:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziala ni app dobrze i niemoge wejsc w kazdy watek . Kilkanascie razy probiealam napisac o testach na tamtym watku i niewidac mojego wpusu. Chyba musze na nowo instaliwac lub zaaktualizowac . Nawt moje kolo w tym mies wyswietla sie jeszcce z zeszlego miesiaca 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. U mnie w porzadku jesli mozna to tak nazwac . Dochodze do siebie... dalamsobie czas na odpoczynek . Leze calymi dniami i czytam lub ogladammcos. Jakos sily niemam zeby wstac z lozka ... choc czasem jakiegos powera dostane i robie nawet ciasto. Prosze pozdrw dziewczyny ode mnie . I jutro wezme sie za ta tel i go zaaktaluzuje .. teraz za zynam na spokojnue swoimmzycie.m zyc . I chce nauczyć sie i wsluchac w swoj organizm . Mam ba to czas teraz

  • Zielone.Slońce Autorytet
    Postów: 1722 3530

    Wysłany: 27 kwietnia, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula, jeżeli tak jak piszesz - chcesz się nauczyć swojego cyklu to testy owulacyjne słabo Ci w tym pomogą.
    Same testy nigdy nie potwierdzają owulacji. Jedynie mówią o tym, że ciało się przygotowuje ale czy owulacja wystąpiła, tego nie wiesz.
    Dlatego zawsze warto dołączyć jak najwięcej metod - mierzenie temperatury!, sprawdzanie śluzu, szyjki.
    Ból jajnika nie jest żadnym wyznacznikiem.
    Mnie ostatnio jajnik bolał dzień przed owulacja a owulacja potwierdzona na USG w momencie pękania więc wiem, że ból nie był spowodowany owulacja.
    W ten sposób uczysz się tylko wykonywania testów owulacyjnych, bo od pozytywnego testu możesz mieć owu zaraz, na drugi dzień lub za 2 dni a może jej wcale nie być. Zależy jaki i kiedy wyłapiesz pik.

    Księgowa lubi tę wiadomość

    Stsrania od 01.2019
    👩 '92
    🔹HSG 09.2019/ 12.2020- ✔️
    🔹AMH 2020 - 5,09✔️ 06.21 - 8,14 😱
    🔹Laparoskopia - 12.2020✔️
    🔹Endometrioza 1st. ❌
    👨 '90
    Nasienie:
    ▪️5.2019 ✔️
    ▪️7. 2020 HBA 89%
    🔹04.2021: ruchliwość 45%, morfologia 4% 🥳
    🔹SDF: 6,15% 👍

    Invicta Warszawa
    1 IUI 26.09.20 🍷
    2 IUI 27.10.20 🍷- słabe nasienie ☹️
    __________________________
    31.03.21 nowa klinika - Novum Warszawa

    In vitro:
    19.06 PUNKCJA - pobrano 15 oocytów.
    Mamy 4 zarodki❄️❄️❄️❄️ w 5 dobie. 3 x 4.2.2 i 1 x 4.1.2
    I 9 oocytów ❄️❄️

    🍀"Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, ze jest duże
    i idzie małymi krokami."🍀
  • Jula😍🥰 Autorytet
    Postów: 496 122

    Wysłany: 27 kwietnia, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Jula, jeżeli tak jak piszesz - chcesz się nauczyć swojego cyklu to testy owulacyjne słabo Ci w tym pomogą.
    Same testy nigdy nie potwierdzają owulacji. Jedynie mówią o tym, że ciało się przygotowuje ale czy owulacja wystąpiła, tego nie wiesz.
    Dlatego zawsze warto dołączyć jak najwięcej metod - mierzenie temperatury!, sprawdzanie śluzu, szyjki.
    Ból jajnika nie jest żadnym wyznacznikiem.
    Mnie ostatnio jajnik bolał dzień przed owulacja a owulacja potwierdzona na USG w momencie pękania więc wiem, że ból nie był spowodowany owulacja.
    W ten sposób uczysz się tylko wykonywania testów owulacyjnych, bo od pozytywnego testu możesz mieć owu zaraz, na drugi dzień lub za 2 dni a może jej wcale nie być. Zależy jaki i kiedy wyłapiesz pik.
    No kurcze w sumie racja . Ale sprawdze chociaz czy sa dobre testy . Mam zamiar spardzac progesteron. Tez . Czym sie zajac musze .

  • Zosia1111 Ekspertka
    Postów: 176 71

    Wysłany: 5 maja, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co sądzicie o moim owulaku z 15dc? Czy to już pozytyw? Czy jeszcze ta kreska po lewo jest za jasna? :)

    https://zapodaj.net/6d01fbdd76d34.jpg.html
    https://zapodaj.net/ed82fb38acd0a.jpg.html

  • Ewa_8989 Debiutantka
    Postów: 12 2

    Wysłany: 6 maja, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady. 🤔
    Zastanawiam się kiedy zrobić badanie progesteronu. Niby wiem że 7 dni po owulacji, ale mam problem z wyznaczeniem dnia owulacji. Od zeszłej środy robiłam testy owulacyjne. W sobotę koło poludnia dwa testy różnego typu pozytywne,a dopiero wczoraj bolał mnie jajniki jak zwykle na owulację. Jak uważacie ? Zrobić badanie w poniedziałek czy poczekać do środy?

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2595 3497

    Wysłany: 6 maja, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzysz temperaturę? Jajniki to nie jest najlepszy wyznacznik owulacji.

    Jeśli w sobotę mialas pozytywny test to owulacja była w niedziele najprawdopodobniej. Zatem w poniedziałek mogłabyś zrobić badanie progesteronu.

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Edith 19 Koleżanka
    Postów: 44 3

    Wysłany: 7 maja, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺ mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Od niedawna zaczelam stosowac i nie ogarniam 😉 Dziś robiłam ok 11 i był pozytywny a o 17 już całkiem negatywny . To oznacza że powinnam ❤❤ zaraz o 11 jak zobaczyłam pozytywny test ? Czy wieczorem już za późno? Jak myślicie?

  • Ewa_8989 Debiutantka
    Postów: 12 2

    Wysłany: 7 maja, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Mierzysz temperaturę? Jajniki to nie jest najlepszy wyznacznik owulacji.

    Jeśli w sobotę mialas pozytywny test to owulacja była w niedziele najprawdopodobniej. Zatem w poniedziałek mogłabyś zrobić badanie progesteronu.


    Tak , mierzę

    Skok temperatury miałam w sobotę, spadek w niedzielę a w od poniedziałku już powyżej 37.
    Udostępniłam wykres temperatury w ustawieniach.

    Zrobię w takim razie w poniedziałek badania. Myślisz że betę też mam oznaczyć ? Czy za wcześnie?

  • Ewa_8989 Debiutantka
    Postów: 12 2

    Wysłany: 7 maja, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith 19 wrote:
    Hej ☺ mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Od niedawna zaczelam stosowac i nie ogarniam 😉 Dziś robiłam ok 11 i był pozytywny a o 17 już całkiem negatywny . To oznacza że powinnam ❤❤ zaraz o 11 jak zobaczyłam pozytywny test ? Czy wieczorem już za późno? Jak myślicie?

    Hej. Owulacja od pozytywnego testu powinna być w ciągu 24-36 godzin. Test owulacyjny przepowiada owulację. najlepiej robić testy dwa trzy dni przed spodziewaną owulacją żeby wyłapać skok hormonu LH. Spokojnie możesz ❤️ dziś wieczorem i najlepiej jutro też 😉

    Edith 19 lubi tę wiadomość

  • Edith 19 Koleżanka
    Postów: 44 3

    Wysłany: 7 maja, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa_8989 wrote:
    Hej. Owulacja od pozytywnego testu powinna być w ciągu 24-36 godzin. Test owulacyjny przepowiada owulację. najlepiej robić testy dwa trzy dni przed spodziewaną owulacją żeby wyłapać skok hormonu LH. Spokojnie możesz ❤️ dziś wieczorem i najlepiej jutro też 😉
    Dziękuję za odpowiedź 😚😚

  • Malina25 Przyjaciółka
    Postów: 149 27

    Wysłany: 11 maja, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jaka czułość testu owu jest najlepsza? Polecacie lepiej strumieniowe czy paskowe testy?

  • Filipka1 Koleżanka
    Postów: 32 7

    Wysłany: 14 maja, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam pytanie, może któraś z Was ma doświadczenie w tej kwestii, ile dni po skoku lh jest szansa na zapłodnienie? Zazwyczaj źródła podają 24-36h, ale jest to wartość usredniona. Nurtuje mnie ta kwestia, gdyż to jest mój 4 dzień od pozytywnego testu, a zauważyłam niewielką ilość śluzu przypominającego płodny, pomimo skoku temperatury.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 13:09

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2595 3497

    Wysłany: 17 maja, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa_8989 wrote:
    Tak , mierzę

    Skok temperatury miałam w sobotę, spadek w niedzielę a w od poniedziałku już powyżej 37.
    Udostępniłam wykres temperatury w ustawieniach.

    Zrobię w takim razie w poniedziałek badania. Myślisz że betę też mam oznaczyć ? Czy za wcześnie?

    Zdecydowanie za wcześnie. 😊 Niestety, nie mogę zobaczyć Twojego wykresu.

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego