X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów TSH wysoko, prośba o pomoc w interperacji
Odpowiedz

TSH wysoko, prośba o pomoc w interperacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

5 lat brałam antykoncepcję hormonalną (asubtela), która odstawiłam w połowie maja czyli 3 miesiące temu. Do tej pory ie zaszłam w ciąże pomimo, że staramy się współzyc regularnie z mężem.

Dzisiaj wpadłam na pomysł odnalezienia moich wyników ze stycznia, które wyglądają tak:

TSH - 4,15
    ft 3 - 4,11
    ft 4 - 1,25
    Anty TPO - 8,9 IU/ml
    Anty TG - <10 IU/ml.

Lekarz powiedział, że TSH wysoko ale na razie nie mam podejmować z tym żadnych działań, bo reszya w normie. Hashimoto wykluczone. Dzisiaj ponownie idę na TSH.

Czy jest w stanie ktoś zinterpretować moje wyniki? Dodam, że mam 25 lat.

• terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej będzie jak podasz dzisiejsze wyniki :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Najlepiej będzie jak podasz dzisiejsze wyniki :)

Dzisiaj mam zamiar zrobić tylko TSH :)

Wstępnie rzecz ujmując - wiem, ze TSH jest wysokie jak na mój wiek - jak oceniasz pozostałe wyniki? Jeżeli dzisiaj TSH wyjdzie wysoko powtórzę pewnie komplet badań.

• terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaj normy dla wyników ;)

• mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj TSH 1,66 wiec idealnie! ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moim zdaniem nie masz absolutnie czym się martwić :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ