X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wyniki hormonów 4 dzień cyklu
Odpowiedz

Wyniki hormonów 4 dzień cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bergamotka94 Znajoma

Wysłany: 26 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mam prośbę o pomoc w interpretacji wyników, może też coś polecicie ze swojego doświadczenia.
    Wyniki z dziś czyli z 4 dnia cyklu:
    FSH 10 mIU/ml
    LH 8,48 mIU/ml
    Estradiol 39 pg/ml
    Prolaktyna 41,55 ng/ml (884 mIU/l)

Prolaktyna jest wg mnie makabrycznie wysoka, jestem dosłownie nią przerażona. Podejrzewałam że może być wyższa ale nie aż tak.

Poza tym mam niedoczynność tarczycy, ale już raczej uregulowana - TSH 1.7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 21:11

Ona 30
    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Pregna Start
    Kwasy Omega 3
    TSH - 1,7
    Progesteron w 7/8 dpo - 12,5 ng/ml
    ‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 884 mIU/l - wywalona w kosmos 😵‍💫
    Testosteron 34,90 ng/dl
    FSH:LH 0,85
    Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml
    Starania od 03/2025 na poważnie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ