X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 12tc- ustające objawy
Odpowiedz

12tc- ustające objawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksaaaaa Debiutantka

Wysłany: 9 lutego, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Według ostatniego USG które miałam 2 tygodnie temu, dziś powinnam być w 12 TC (11+3).
    Od dwóch dni wszystkie objawy które miałam do tej pory (mdłości, ból piersi, częstomocz) przeszły. Dodatkowo zmniejszył mi się brzuch.
    Oczywiście im więcej czytam tym bardziej załamana jestem, ale czuję że coś jest nie tak.

Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? :(

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od około 11 tygodnia też zanikły wszystkie objawy i jest wszystko ok.

Rzelka lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 6+5 i 0,78 cm mamy serduszko 💗
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    29.01. I prenatalne 🤞🏽 12+4, CRL 6,45 cm na 80% dziewczynka 🩷🤍
    🔜27.03. II badania prenatalne 🐣

preg.png
  • Caroline90 Debiutantka

Wysłany: 9 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, jestem dziś w 11+5 i od przedwczoraj zero objawów :( brak bólu piersi, mdłości, zmęczenia. Też mam wrażenie, że brzuch mniejszy. Nie wiem co robić, stresuję się strasznie, mam ochotę pojechać na izbę, w czwartek mam umówioną wizytę u gin, ale nie wiem czy nie zwariuję do tego czasu. Ale próbuje się opanować, bo przez te moje ciągłe myśli o poronieniu miałam już aż 5 USG :|

• Aleksaaaaa Debiutantka

Wysłany: 9 lutego, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline90 wrote:
    Mam to samo, jestem dziś w 11+5 i od przedwczoraj zero objawów :( brak bólu piersi, mdłości, zmęczenia. Też mam wrażenie, że brzuch mniejszy. Nie wiem co robić, stresuję się strasznie, mam ochotę pojechać na izbę, w czwartek mam umówioną wizytę u gin, ale nie wiem czy nie zwariuję do tego czasu. Ale próbuje się opanować, bo przez te moje ciągłe myśli o poronieniu miałam już aż 5 USG :|

Caroline90 daj znać co powie lekarz 🥹 mam nadzieję że to tylko ustępowanie objawów w związku ze zbliżającym się II trymestrem...

• Aleksaaaaa Debiutantka

Wysłany: 10 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline90 wrote:

Caroline90 jestem po wizycie u ginekologa. Lekarz powiedział że trzeba się cieszyć że objawy minęły przed II trymestrem, serduszko bije i jest wszystko okej 🥹
    Trzymam kciuki za Ciebie!

• Caroline90 Debiutantka

Wysłany: 10 lutego, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aleksa, też jestem po USG, nie wytrzymałam 😄 również u mnie wszystko dobrze 🥹❤️
    Cieszę się, że u Ciebie też!!!🌺

Aleksaaaaa lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne 😉 w większości objawy ustępują jeżeli nie całościowo to częściowo w 2 trymestrze. Często się nazywa go takim gdzie kobieta kwitnie, włosy lśnią, paznokcie rosną, a libido odbija w górę 😂

Poza tym objawy ze strony organizmu to nie jest żaden wyznacznik tego jak rozwija się ciąża i czy się rozwija.

sofiz lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pamietacie moze pierwsza wartosc FHR w okolicahc koncoka 6 tygodnia poczatek 7?

palyna
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ