X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Acard w I trymestrze
Odpowiedz

Acard w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Przyszła mama Nowa

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ginekolog zalecił brać Acard 75, jestem w 5 tyg. Czy któraś z Was bierze/brała? Nie zlecił żadnych badań, po prostu kazał brać. Nie jestem w grupie ryzyla, to moja pierwsza ciąża. Co myślicie. Bierzecie? Na ulotce ciąża jest przeciwwskazaniem, a w internecie różne opinie.

• Julka99 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę już od starań i przez całą ciąże teraz tez mam brać ☺️ Tyle ze ja mam mutacje genów i to przez nie mam brać bo acard pomógł mi w zagnieżdżeniu zarodka i rozrzedza mi kres bo mam problem z krzepliwością, bez wskazań nie odważyłabym się brać 😏 może poradź się tez innego ginekologa co o tym myśli?

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png

👩🏼 ’99 r.
    03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
    21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
    09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
    03.04.2022 - ⏸🌈
    13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
    25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
    16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
    MTHFR (hetero)
    PAI-1 (homo)
    💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4
  • Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę acard 150 natomiast, tylko u mnie w genach wyszło że mam mutacje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ