X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Angina i ciąża-czy jest się czego bać?
Odpowiedz

Angina i ciąża-czy jest się czego bać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Od wczoraj jestem na antybiotyku z powodu zapalenia gardła i zapalenia migdałków. Przez dwa dni wysoko gorączkowałam (wczoraj do 39,4 st. C). Dziś rano zrobiłam est cążowy (staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszego synka) i wyszła mi na eście bardzo blada druga kreska, widoczna tylko ppod pewnym kątem. Z kolei drugi test ciążowy (również paskowy) na początku nie pokazał mi niczego, a po 5 minutach pojawiła się jedna wyraźna kreska i druga blada. Mam się już cieszyć? Czy antybiotyk, który mam brać przez najbliższe jeszcze 6 dni będzie miał wpływ na zarodek? Podejrzewam, że to jeszcze za wcześnie, bo nie wytworzyło się jeszcze łożysko, ale pytam dla pewności :)
    Dodam że ovufriend wykrył mi owulację 27.10, także obecnie jestem w 24 dniu cyklu. Miesiaczkę powinnam dostać 10.11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ