X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Angina i ciąża-czy jest się czego bać?
Odpowiedz

Angina i ciąża-czy jest się czego bać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Od wczoraj jestem na antybiotyku z powodu zapalenia gardła i zapalenia migdałków. Przez dwa dni wysoko gorączkowałam (wczoraj do 39,4 st. C). Dziś rano zrobiłam est cążowy (staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszego synka) i wyszła mi na eście bardzo blada druga kreska, widoczna tylko ppod pewnym kątem. Z kolei drugi test ciążowy (również paskowy) na początku nie pokazał mi niczego, a po 5 minutach pojawiła się jedna wyraźna kreska i druga blada. Mam się już cieszyć? Czy antybiotyk, który mam brać przez najbliższe jeszcze 6 dni będzie miał wpływ na zarodek? Podejrzewam, że to jeszcze za wcześnie, bo nie wytworzyło się jeszcze łożysko, ale pytam dla pewności :)
    Dodam że ovufriend wykrył mi owulację 27.10, także obecnie jestem w 24 dniu cyklu. Miesiaczkę powinnam dostać 10.11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ