WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Aptt
Odpowiedz

Aptt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sanderka050 Nowa

Wysłany: 18 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!
    Czy biorąc heparyne w 1tr ciąży miałysxie obnizone aptt? Wizyta u hematologa po swietach ale sie mega martwie.. do tego morfologia bez żadnych L i H a czytalam ze w ciazy czesto są odchylenia a tu 0. Czy to znaczy ze z dzieckiem cos sie dzieje? 11+5

• Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie konkretnie masz aptt? Ja miewałam trochę obniżone w poprzednich ciążach, ginekolog nigdy się tym nie niepokoił (wszystkie ciąże na clexanie).

Absolutnie nie wszywaj sobie, że brak odchyleń w morfologii to oznaka, że coś się dzieje z dzieckiem 🫣 Rozumiem, że w ciąży wiele rzeczy bywa powodem do paniki (sama 3 dni temu byłam pewna, że ból głowy to na pewno oznaka listeriozy😑), ale patrząc na to z dystansu to naprawdę takie wyniki morfologii nie są powodem do niepokoju 😊

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
  • Sanderka050 Nowa

Wysłany: 18 kwietnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 25.8 a normy lab od 26.56

Wysłany: 18 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie martwiłabym się, minimalne odchylenie. Też takie wyniki miewałam, jedyna konsekwencja jaką zaobserwowałam przy takich wynikach to zdarzało mi się mieć problem z zatamowaniem krwi po jej pobraniu (raz naprawdę ostro trysnęła jak wydawało mi się, że już mogę puścić). Oczywiście nie mam 100% pewności, że to było ze sobą powiązane 😉
    Dobrze, że masz wizytę w przyszłym tygodniu, a z ciekawości mogę spytać, czy chodzisz do hematologa w związku z ciążą czy regularnie? Muszę przyznać, że nigdy nie byłam u hematologa, bo zaburzenia krzepnięcia w ciąży prowadził mi w całości ginekolog, a poza ciążą wyniki mam w normie...

👩‍❤️‍👨 35 lat

22.10.2025 TP

_______
  • Sanderka050 Nowa

Wysłany: 18 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po ivf i odkad sie staralismy chodziłam i chodze caly czas. Nie wiem czemu ale wypisuje on mi heparyne za darmo a gine nie daje refundacji bo mowi ze ta trombofilia którą mam nie kwalifikuje sie do refundacji..wiec caly czas chodze:) gdybysmy sie nie starali a teraz nie bylabym w ciazy to bym nie chodzila

Po_prostu_Ola lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 kwietnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kumam tych refundacji - na marcowej wizycie ginekolog dała mi refundację, ale jakąś niepełną i zapłaciłam 120 zł za 30 zastrzyków (i tak nieźle, bo na paragonie było chyba z 3 czy 4 razy drożej bez refundacji 😮‍💨). Za to na kolejnej wizycie w ubiegły wtorek ta sama lekarka wbiła mi refundację na 100% 🤣 Aż się boję pytać z czego to wynika, bo jeszcze się okaże, że źle mi wystawiła 🤭

Sanderka050 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 35 lat

22.10.2025 TP

_______
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ